Ajánló/kritika

Fülöp-szigetek

 • Mint a filmekben

  Mint a filmekben

  1 Comment
  (Mint a filmekben ___ Fülöp-szigetek – 8 rész) Gyönyörű történet volt: szerettem, ahogy szerették egymást. Különösek voltak a háttér történetek, és megérintettek a filmzenék is. (Dalamvilág és tartalom is) Semmi sem egyszerű: ami bent, az kint is…❤️  Köszönöm, hogy a dalokat is  érthettem. Köszönöm a feliratok végén a bölcsességeket. ❤️Hálás vagyok a fordításért, az utómunkálatokért,...Részletek »

Japán

 • Hey Sensei, Dont’t You Know?

  Hey Sensei, Dont’t You Know?

  1 Comment
  ❤️❤️Hey Sensei, Dont’t You Know?❤️❤️ Mai ajánlatom egy nagyon kedves 6 x20 percnyi történet, amit egy fárasztó nap után érdemes megnézni: Habos-babos rózsaszín a tartalom: egy munkamániás mangaka,  (mangákat rajzoló lány) Hanai küzdelmes életét mutatja be. Egy nap, hirtelen felismeri, hogy elrepül felette az idő úgy, hogy neki még randizni sem volt ideje… S lássatok...Részletek »
 • Only just married

  Only just married

  1 Comment
  Only just married – 10 részes japán sorozat Akida Okaha egy 27 éves sikeres tervezőnő. Teljesen elégedett szingli életvitelével. Egy nap váratlan házassági ajánlatot kap Shu Momosetól, miszerint a legjobb páros lehetnének: a lánynak pénzre van szüksége, és hogy a nagymamája boldog legyen, egy párra: mindezt a férfi megadhatja neki. A férfinek pedig kell egy...Részletek »
 • Utsukushii Kare /My Beautiful Man/

  Utsukushii Kare /My Beautiful Man/

  1 Comment
  Nem jellemző, hogy ajánlót írok olyan sorozathoz, amit én magam fordítok, mert valahogy olyan furának érzem. De ez esetben nem bírom ki, hogy ne tegyem. A #MyBeautifulMan alias #UtsukushiiKare megítélésem szerint a jelenleg futó BL-ek közt az egyik legkomplexebb, legmagávalragadóbb és leglebilincselőbb alkotás. Egy Japánban rendkívül népszerű, számos díjjal dekorált írónő, Nagira Yuu nagy sikerű...Részletek »

Kína

 • Arsenal Military Academy

  Arsenal Military Academy

  1 Comment
  Még egy történetet ajánlanék azok figyelmébe, akik még esetleg nem látták, az oldal fordítóinak munkáiból: ❤ Arsenal Military Academy (2019) ❤ Xie Liang csatlakozik a sereghez elhunyt bátyja helyett. Már ebből sejthetjük, hogy egy lány a seregben, nem lesz egyszerű történet. Huncut szobatársa (Xu Kai) jön rá leghamarabb kilétére, de lassan többen is megtudják, ki...Részletek »
 • Cute Programmer

  Cute Programmer

  1 Comment
  Cute Programmer (30 részes kínai sori) Aki bevonzott: Xing Zhao Lin, akit talán a The Eternal Love c soriból ismerhettek legtöbben, de szerepelt a You ara my destiny, vagy a Lucki’s first love sorikban is (sok más mellett) Történet dióhéjban: Lu Li még játékosként megismer egy zseniális programozó srácot, aki példaképe lesz, amiért ő is...Részletek »
 • Dive

  Dive

  1 Comment
  Dive (30 részes kínai sorozat) Nem ismertem senkit ebből a sorozatból, ám olvastam róla egy lelkendezést ❤ Történet dióhéjban: Egy egyetemi műugró csapat a feloszlatás szélén egyensúlyozik. A volt favorit ugrót Bai Longot ( Jason Gu) megkeresi az edző, hogy jöjjön vissza hozzájuk, ám a srác egy múltbeli trauma miatt csak a segédedzői posztra hajlandó...Részletek »
 • First romance

  First romance

  1 Comment
  First romance, kínai, 24 részes, könnyed romantikus sori. Hogy miért ajánlom? 1.) Riley Wang egy nagyon helyes, tündöklő zongoristát alakít a soriban, aki gimis korában megijed saját érzelmeitől, mikor azt hiszi, egy gerelyhajító srác tetszik neki.  – Olyan odaadó, kedves mozdulatai vannak, ami már magában garantálja a romantikát. 2.) Wan Peng egy nagyon fiús kinézetű...Részletek »
 • Gank Your Heart

  Gank Your Heart

  1 Comment
  Gank Your Heart – kínai, 35 részes + egy nyúlfarknyi aranyos special rész Az e-sport világába kalauzol ez a sorozat el bennünket.    Főszereplőink: egy nagyon vonzó csapattag Yi Xiang Kong  ( Wang Yi Bo❤️) aki nem örvend osztatlan népszerűségnek, mert nagyon jól kieszelt taktikái miatt sokan csalónak bélyegzik; és egy fiatal önálló lány, Qui Ying,...Részletek »
 • Lighter and Princess

  Lighter and Princess

  1 Comment
  Lighter and Princess (30 részes kínai sori) Ha valaki könnyed, limonádé sorira vágyik, akkor ezt most nem ajánlom. Ha azonban tartalmas, nem habkönnyű, az élet viszontagságait, nehézségeit, dilemmáit, és különböző megoldási útjait bemutató történetet nézne, akkor annál jobban. Az egyetemen megjelenik egy feltűnő külsejű, karizmatikus srác, Li Xun, akinek egyéni megoldásai vannak még a konzervatív...Részletek »
 • Sunshine by My Side

  Sunshine by My Side

  1 Comment
  Sunshine by My Side (2023-as kínai, 36 részes sorozat) Aki bevonzott: Xiao Zhan , és Bai Bai He, akit nagyon megszerettem az Only SIde by Side with You c. soriban, William Chan és Li Xian partnereként.Ez az ajánlatom most inkább azoknak szól, akik kedvelik a líraibb történeteket, ahol több teret hagy a rendező a szereplők belső életére, illetve teret hagy nekünk...Részletek »
 • The Best of You in My Mind

  The Best of You in My Mind

  1 Comment
  ❤ The Best of You in My Mind ❤ egy 24 részes kínai sorozatot szeretnék ajánlani: Xi Chi állatorvos szeretne lenni, s mivel nagyon jó tanuló, fel is veszik az egyetemre. Rögtön nagy meglepetés éri, hiszen szembe találja magát gyerekkori barátjával, aki sosem tanulmányairól volt híres, ám kiváló íjász – s ezen eredményei miatt vették...Részletek »
 • The Left Ear

  The Left Ear

  1 Comment
  The Left Ear(117 perces kínai film)   Aki bevonzott: Yang Yang és a You Are My Hero női főszereplője, Ma Si Chun **** SPOILERT TARTALMAZ! **** A történet dióhéjban: Li Er egy félénk tizenhét éves lány, aki a bal fülére süket. De a legenda szerint, ha valaki azt súgja a fülébe, hogy szereti, azt hallani...Részletek »

Korea

 • A Shoulder To Cry On

  A Shoulder To Cry On

  1 Comment
  A Shoulder To Cry On (koreai 7 részes bl) Magamban csak az Íjász és az Osztályelnök esetének hívtam a sorit 😊 Az Íjász (Dayeol) a legjobbak közt a suliban, halálosan pontos, nagy önfegyelemmel, de minden szenvedély nélkül. Sokat hiányzik az edzések miatt, így légüres tér veszi körül az osztályban, de nem is veszi észre, csak...Részletek »
 • Woori the Virgin

  Woori the Virgin

  1 Comment
  Ajánlatom nem bl, de a csoport egyik fordítójának munkája: Woori the Virgin (14 részes #koreai sori) Aki bevonzott: Sung Hoon Régen láttam ilyen meglepő sorozatot: A történet egy Oh WooRi nevű hölgy körül bonyolódik, aki esküt tett kamasz korában a templomban, hogy akárkivel is hozza össze a sors, esküvő előtt megőrzi szüzességét. Így aztán vissza...Részletek »

Thaiföld

 • 180 Degree Longitude Passes Through Us

  180 Degree Longitude Passes Through Us

  1 Comment
  Ez valami olyan színvonalú műalkotás, amilyenbe talán még nekem sem sikerült beleszaladnom, pedig azt hiszem, többnyire jól választok. Az ismertető tartalma némi-nemű spoilert tartalmaz, de aki ezekre az első epizód után nem érez rá magától is, az alighanem amúgy is jobb, ha másutt kopogtat. Előrebocsátom, hogy egy kivételesen intelligens, intellektuális, kifinomult ízlésű, ún. magasröptű és...Részletek »
 • Call it What You Want

  Call it What You Want

  1 Comment
  Call it What You Want 2×6 részes (kétévados) thai bl Ami felkeltette az érdeklődésemet: “A 2 Moons rendezőjének a szórakoztatóipar sötétebb oldalát, a korrupt BL világot, a sztárokra nehezedő nyomást vizsgáló, VALÓS eseményeken és szereplőkön alapuló sorozata.” (Plasztikai sebészet, szigorú diéták és zaklatás) A történetről: James épp elkezdené a filmjét forgatni, mikor kiderül, hogy a...Részletek »
 • Facelles Love

  Facelles Love

  1 Comment
  Facelles Love (14 részes thai sorozat) Aki bevonzott: Luke Ishikawa Plowden , aki először az Oh my Bossban, majd a My Dear Donovanban bűvölt el, tökéletes alfaságával A főszereplő srácot pedig, (Dew Jirawat Sutivanichsak) a thai F4 átdolgozásában láthattátok Ren szerepében. Történet dióhéjban:Két unokatestvér vezet egy vállalatot, az egyik, az idősebb, érettebb (Luke), a másik, ha munkáról van szó, zseniális, de...Részletek »
 • Love Mechanics

  Love Mechanics

  1 Comment
  Love Mechanics (10 részes thai bl) Kiindulópont: Mark szerelmes Barba. Vee igen rossz szemmel nézi barátja “zaklatását”, lépten nyomon tudtára adja Marknak, hogy nem lehet semmi dolga Barral, mert Bar szerelme egy orvostanhallgató srác. Vee szerelmes már 3 éve Ployba. Mégis, egy görbe este végén Mark Vee ágyában köt ki. A két srác közötti kialakuló...Részletek »
 • Moonlight Chicken

  Moonlight Chicken

  1 Comment
  Moonlight Chicken (8 részes thai bl sorozat) Aki bevonzott: Earth és Mix, akiket már megszerettem a Tale of Thusand Stars c. soriban. ❤ Szokatlan módon a sorozat számomra egyetlen hibájával kezdeném az ajánlómat: Earth, aki 29 éves, egy középkorú, rizsescsirke éttermet vezető férfi karakterét kapta. Sok mindent el tud velem hitetni ez a srác, de...Részletek »
 • Paint with Love

  Paint with Love

  1 Comment
  Sokakkal ellentétben nekem nem voltak ezzel a sorozattal kapcsolatban túl magas elvárásaim (jó, a trailer után kissé megnőtt), de meg kell mondjam, hogy nagyon kellemesen csalódtam. Még csak két epizód ment le, de határozottan élvezem. A csak a pénzért élő, magába zárkózott, hidegfejű üzletember és a bohém, könnyed, laza, az életet utazásként felfogó, különc művész...Részletek »
 • Project S The Series

  Project S The Series

  1 Comment
  Project S The Series: Side by Side  8 részes thai sorozat. A főszereplő szintén Tor Thanapob, a Hua Jai Sila beli kemény, alfa, és uralkodó szerepével itt homlokegyenest ellenkező karaktert alakít, egy mindenkinek kiszolgáltatott autista srácot – zseniálisan. Véletlenül egymás után láttam a két sorit, alig hittem a szememnek. Tor egy fantasztikus tehetségű színész. (Ismétlem...Részletek »
 • The Jungle (2023)

  The Jungle (2023)

  1 Comment
  The Jungle (14 részes thai sorozat) Hűhahűhahűha – csak kapkodtam a fejem, ehhez hasonló thai alkotással még nem találkoztam. Aki bevonzott: Luke Ishikawa Plowden, aki az előző ajánlóm (Facelles Love) egyik főszereplője volt. Ám, mikor rákerestem a sorozatra, eltátottam a számat a parádés szereposztáson. A történet egy titkos bárban, a Rendezvous-ban játszódik, ami tulajdonosa Hunter. A bár nem látogatható akárkinek, csak,...Részletek »
 • Triage

  Triage

  1 Comment
  Én a magam részéről nagyon kedvelem Sammon munkáit, és nagyon elégedett vagyok a munkáinak eddigi adaptációval. Tudom, hogy nagyon vitatott sorozatok, de nálam a Manner of Death és a Bite Me is toplistás, a hibáikkal együtt. Úgyhogy nagy érdeklődéssel vártam ezt is. Minden várakozásomat felülmúlta. Állítom, hogy a jelenleg futó BL-ek közt magasan az egyik...Részletek »
 • You’re My Sky

  You’re My Sky

  1 Comment
  A My Beautiful Man/Utsuskushi Kare után másodszor vetemedem arra, hogy egy olyan sorozatról posztoljak, amit én fordítok. Az ok ugyanaz. Úgy érzem, nem kap elegendő figyelmet, pedig nagyon megérdemli. A #YouAreMySky szinopszisára pillantva az ember térdreflex-reakciója első felindulásból könnyen az lehetne: na már megint. A helyszín egyetem, a főhősök egyetemista srácok, három potenciális pár, ráadásul ismét sportolók...Részletek »

Ennek az oldalnak a tartalma nem másolható