Tom Yum leves

Hozzávalók

  • 2 közepes db sárgarépa
  • 2 kis fej vöröshagyma
  • 2 közepes db újhagyma
  • 3 cm gyömbér
  • 2 közepes db paradicsom
  • 2 ek napraforgó olaj
  • 1 db csirkemellfilé
  • 2 ek curry paszta (Tom yum levespaszta, nem curry paszta!!!)
  • 6 dl csirke alaplé
  • 2 dl kókusztej
  • 4 közepes db gomba
  • 2 ek sűrített paradicsom
  • 1 lime-ból nyert limelé

Elkészítés

Előkészítjük a zöldségeket: a répát vékony szeletekre (lapokra), a gyömbért vékony csíkokra, a vöröshagymát szintén lapokra, az újhagymát karikára vágjuk. Attól függően, hogy milyen gombát használunk, a gombát megtisztítjuk, és pl. csiperke esetén negyedekbe vágjuk. A paradicsomokat leforrázzuk, héjukat lehúzzuk, és szintén negyedekre vágjuk.

A csirkemellet falatnyi darabokra vágjuk.

A csirkemellet olajon addig pirítjuk, amíg ki nem fehéredik, ekkor a paradicsom, a gyömbér és a gomba kivételével hozzáadjuk a zöldségeket, és kicsit lepirítjuk.

Ekkor öntsük fel a húsalaplével, adjuk hozzá a levespasztát, és pár percig melegítsük össze. Ízlés szerint adagoljuk a pasztát, és persze attól függően, hogy milyen típusút vettünk. Kb. 3 perc után tegyük bele a gombát és a gyömbért, és öntsük fel a kókusztejjel. Ha túl sűrűnek találjuk a levest, nyugodtan öntsük fel egy kis vízzel vagy húsalaplével.

Forraljuk fel, és addig főzzük a levest, amíg meg nem puhulnak a zöldségek. Ekkor mehet bele a paradicsom és a paradicsompüré is. Egyet rottyantsunk még a levesen, és forrón tálaljuk. Fogyasztás előtt csepegtessünk bele egy kis limelevet.

 

Speciális étrendek:  gluténmentes, cukormentes, tejmentes, tojásmentes, laktózmentes

 

forrás: Nosalty

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

The maximum upload file size: 1 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop files here

Ennek az oldalnak a tartalma nem másolható