Paint with Love

Sokakkal ellentétben nekem nem voltak ezzel a sorozattal kapcsolatban túl magas elvárásaim (jó, a trailer után kissé megnőtt), de meg kell mondjam, hogy nagyon kellemesen csalódtam. Még csak két epizód ment le, de határozottan élvezem. A csak a pénzért élő, magába zárkózott, hidegfejű üzletember és a bohém, könnyed, laza, az életet utazásként felfogó, különc művész kontrasztja eleve eléggé ötletes és friss alapállás egy BL-hez, nem emlékszem, hogy láttam volna hasonlót korábban. Ami viszont ezen túlmenően is elképesztő, az ötlet, hogy a két főhős megformálását két olyan színészre bízzák, akik itt most homlokegyenest a megszokott típusuktól eltérő szerepeket formálnak meg, és hát… wow, just wow!
Singto megdöbbentően hatásos és meggyőző, mint hidegvérű, nárcisztikus, gátlástalan, fölényes önbizalmú, mindenkin skrupulusok nélkül átgázoló pénzember. A gesztusai, a nézése, a hideg tekintete, a szája tartása, a kimért hanghordozása, a gunyoros tónusa, az a páratlan hűvös elegancia, ahogy talpig öltönyben végigvonul vagy csak jelen van, egészen elképesztő.
De aki még nála is nagyobb meglepetés, az Tae. Sejtelmem sem volt, hogy ilyen karikírozó képességekkel rendelkezik. Ez a srác itt most olyan nem várt komikusi tálentumot és olyan váratlan helyzet-és jellemkomikum iránti érzéket demonstrál, amit nem tudom, hol rejtegetett eddig, de el vagyok ragadtatva tőle. Az ember szinte rá sem ismer, mint hebegősen határozatlan, csetlő-botló, kétbalkezes, lompos-kócos, slampos, habókos és antiszociális, remete életet élő festő, totál kontrasztban a skatulyából előrántott Singto-val. Nagyszerű ez a dinamika és a penge, csípős összjáték kettejük közt.
Yoon és Yacht párosa is határozottan érdekes, mint BL sorozatban frissen sztárként debütáló színészek. Mindkét karakter nagyon ígéretes és sokrétű, noha még nem volt eddig túl sok jelenetük, de már sikerült felkelteniük az érdeklődést a karaktereik iránt. Szintén két remek színész, és nagyon jól hozzák a formájukat.
A sztárparádés karakter-színész gárda is nagyon jól el van találva és marhára ott van mindenki a szeren. Maengmum nagyon szellemes, mint cserfes, az orrát mindenbe beleütő, be nem álló szájú középvezető és vele totál kontrasztban a gyakorlatilag alig vagy soha meg nem szólaló, zord tekintetű C’GameNattySimon művészeti vezető trió. Gun Korawit a tőle megszokott remek stílusérzékkel hozza a nagystílű stylist figuráját, ez alkalommal viszont sikerült komikus karakterét lebilincselően szexinek és elragadónak is ábrázolni egyszerre. Soha még ilyen elbűvölően nem festett a képernyőn eddig. Nagyon kíváncsi leszek, Bruce és Mild milyen szerepet kapnak majd, ha jönnek.
A kamera másik oldalán is minden nagyon, de nagyon rendben van. Már az intrót is imádom a grafikájával és az aláfestő zenéjével. Remek kivitelezésű a produkció. Nagyon jók a vizuális elemek, az operatőri munka és a vágás remekül passzolnak a zenével, főleg mikor klasszikus zenei aláfestés jön egy jelenetnél, és szerencsére ez igen gyakori. A forgatókönyv és a rendezés is nagyon tempós, jó ütemérzékű, ügyesen kötik egyik szituációt a másikhoz. És ami egészen elképesztő az a meglepően hatásos egyvelege a z ún. slapstick bohózati-helyzetkomikumi szituációknak a drámai konfliktusokkal. Ezeket mindig nagyon nehéz elegyíteni, hogy ne érezze az ember vagy az egyiket vagy a másikat idétlennek és oda nem illőnek, de ennek a sorozatnak eddig ez példásan sikerült. Nagyon ügyesen lavírozik a különböző műfajok és stíluselemek közt. Rendkívül hatásos mix. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

The maximum upload file size: 1 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop files here

Ennek az oldalnak a tartalma nem másolható