Lighter and Princess

Lighter and Princess (30 részes kínai sori)

Ha valaki könnyed, limonádé sorira vágyik, akkor ezt most nem ajánlom.

Ha azonban tartalmas, nem habkönnyű, az élet viszontagságait, nehézségeit, dilemmáit, és különböző megoldási útjait bemutató történetet nézne, akkor annál jobban.

Az egyetemen megjelenik egy feltűnő külsejű, karizmatikus srác, Li Xun, akinek egyéni megoldásai vannak még a konzervatív egyetemi oktatáson belül is. Megteheti, mert egy zseni, a legmagasabb pontszámmal jutott be, és olyanokat tud programozásból, amire még tanára is rácsodálkozik.

Osztálytársa lesz Zhu Yun, aki védett és támogatott családi környezetben nőtt fel, és felelt meg eddig minden elvárásnak. A lány is nagyon okos, de eszébe sem jut feszegetni sem maga, sem mások korlátait, határait, Li Xunnal ellentétben. Emiatt először nem is szimpatizál a sráccal, ám, ahogy jobban megismeri, rájön a másik hatalmas tudására, majd felfedezi és elismeri annak rendíthetetlen erkölcsi tartását, ellentmondást nem tűrő palástolatlan, de igaz véleményalkotását, és nyilvánítását.

Nem könnyű senkinek alkalmazkodni és elviselni Li Xun zseniális, egyenes gondolkodását, de igazán a harmadik barát, Öreg Gao türelmét teszi próbára főhősünk stílusa: nehéz elviselnie folyamatos kudarcait a kiemelkedő Li Xun mellett, és szembesülnie a nyers tükörrel, amit tart neki.

Főhőseink felnőtté válása a témája ennek a sorozatnak, és az, hogy milyen nagy előnnyel indul, aki jó helyre születik, és mennyire nehéz annak, akit nehéz körülmények közé sodor a sors. Ez utóbbinak meg kell küzdeni az állandó előítéletekkel, a tehetősek mögé bújó korrupcióval, az idősebb társak hierarchikus igazságtalan jogaival, a lány szüleinek – különösen édesanyjának – rátarti elutasításával.

Nekem a mai napig megdöbbentő látni, hogy felnőtt, egyetemista gyerekeik életébe milyen mélyen beleszólhatnak a szülők. Nem csak a párválasztásukba, hanem még a szak, az egyetem, a lakhatás – szóval az élet minden aspektusába.

A nyers, tévedhetetlen őszinteség hiába volt nyerő nálam, azért, ha egy csipet tapintatot hozzá tudott volna csempészni főhősünk, – bár időben lehet hosszabb utakat kellett volna bejárnia, – lehet, hogy hosszútávon mégis jobban jár…

Öreg Gao-t hol megértettem, – hogy bizonyítani akar – hol elítéltem, hogy amikor lehetősége nyílt volna bizonyítani, akkor oda süllyedt, ahova Li Xun soha nem engedte volna.

Elgondolkodtató és elborzasztó, milyen gerinctelen ellenfeleket kap Li Xun, és szívmelengető, hogy milyen bizalmat, feltétel nélküli elfogadást, és támogatást kap Zhu Yun-tól, aki Gao-val ellentétben felismeri saját korlátait, és elismeri társa fantasztikus képességeit.

Természetesen a romantika sem hiányzik azért ebből a történetből, több szálon is futnak a szerelmi ügyek, melyek néha összegubancolódnak, néha kisimulni látszanak, de igazából csak a végére tisztulnak le igazán.

Hogy hogyan lesznek főhőseink egy pár, sikerül-e a vállalkozása Li Xun-nak, milyen viharokon keresztül kell áthajóznia az élet tengerén? Nézzétek meg ezt a szép történetet az Asian bl. hu oldalon!

Egy jellemző mondat főhősünk szájából: „Nekem nem kell megmásznom a hegyet, mert én fenn vagyok a hegytetőn” 😊(és tényleg 😉 )

Zenera

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

The maximum upload file size: 1 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop files here

Ennek az oldalnak a tartalma nem másolható