Moonlight Chicken

Moonlight Chicken (8 részes thai bl sorozat)

Aki bevonzott: Earth és Mix, akiket már megszerettem a Tale of Thusand Stars c. soriban. ❤

Szokatlan módon a sorozat számomra egyetlen hibájával kezdeném az ajánlómat: Earth, aki 29 éves, egy középkorú, rizsescsirke éttermet vezető férfi karakterét kapta. Sok mindent el tud velem hitetni ez a srác, de hogy negyvenes… (értem én, az ügynökségeket, amikor jól bevált párosokkal próbálnak meg eladni új történeteket, de azért ha már ragaszkodtak az idősebb karakterhez a sztoriban, lehet, nem ártott volna keresni korban megfelelőbb színészt, erre a szerepre – de lehet, ez csak engem zavart … (?) )

No, és hogy miért ajánlom mégis?

– A történet viszonylag lassabb folyású, hosszú snittekkel dolgozik, de végre nem kamaszokról szól, és bőven teret ad így az érzések megnyilvánulásainak, idő van mindent átélni, megélni.

– Bár az elején a két főszereplő rögtön ellenálhatatlanul fejest ugrik egy egy éjszakás kalandba, új csavart hoz a történetvezetésbe, hogy Jim, – kettejük közül az idősebb üzletvezető – rögtön leszögezi: Ennyi és nem több. Tehát, a hódítás, a randevúk, az egymásnak megnyílás mind-mind ezután következik csak.

– A második páros szerintem sokaknál ellopja a figyelmet, mert legalább annyira bájosak, és különlegesen szívmelengető a történetük, mint a fő párosé. Történetük az akadályoztatottak társadalmi megítélését, beilleszkedését, elfogadását is boncolgatja. Jim unokaöccse, Li Ming, viharos körülmények között ismerkedik meg a hallássérült Hearttal…

– A „mellékszereplők” sem mellékesek: tudunk-e szakítani, csak mert már nem szeretünk? Együtt lehet-e maradni barátként? Vagy ha a mindennapjaink erőfeszítései pont ahhoz elegek, hogy magunkat eltartsuk, vállalhatunk-e egy babát? Van-e kitörési lehetőség a szegénységből? Vagy: ha sokáig „üldözünk” valakit a szeretetünkkel, van-e esélyünk arra, hogy a megfelelővé váljunk számára? ❤

– Valahogy minden szereplő választás elé kerül: szakít véglegesen, vagy fenntartja a kapcsolatot? Megnyílik, begyógyítva a múltbeli tapasztalattal szerzett mély sebet, vagy örökre bezárkózik? Végre kapcsolatot felvevő anyát választani, vagy a szerelmet, és az ismeretlent? Elfogadni az elfogadhatatlant, vagy halálba menni?

Sehol sem csak a felületet karcolgatja a forgatókönyv írója, jól belemegy az érzéseinkbe, semmit nem egyértelműsít, ránk bízza, kivel szimpatizálunk.

– Minden nehézsége és szomorúsága ellenére, – vagy azzal együtt – belengi ezt a sorozatot egy különös belső ragyogás. ❤

– Thai drámákra jellemző gyönyörű, és tehetséges színészek játékában gyönyörködhetünk, míg kibontakozik előttünk ez a keserédes történet.

A fordításért köszönet Smal Jánosnak ❤ 

A sorozatot itt tudjátok megnézni.

Zenera

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

The maximum upload file size: 1 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop files here

Ennek az oldalnak a tartalma nem másolható