Woori the Virgin

Ajánlatom nem bl, de a csoport egyik fordítójának munkája:

Woori the Virgin (14 részes #koreai sori)

Aki bevonzott: Sung Hoon

Régen láttam ilyen meglepő sorozatot: A történet egy Oh WooRi nevű hölgy körül bonyolódik, aki esküt tett kamasz korában a templomban, hogy akárkivel is hozza össze a sors, esküvő előtt megőrzi szüzességét. Így aztán vissza is riadnak rendre a csinos lányra szemet vető ifjak, mikor kiderül a fogadalom, mindaddig, míg össze nem ismerkedik Lee Kang Jae-val, aki első látásra beleszeret a lányba, és mert tudja, hogy ő az igazi számára, elfogadja a különös fogadalmat.

Négy év telik el megismerkedésük óta, mire a nyomozó srác rászánja magát, hogy feleségül kérje WooRit. Ám a nagyszabású lánykérés előtt történik egy „csöppnyi” baleset: WooRit tévedésből megtermékenyíti a nőgyógyász, s a baba megmarad. Hogy a helyzet bonyolódjon, kiderül, hogy a spermium attól a férfitől származik, akitől WooRi az első csókját kapta. És ha még ez nem lenne elég, a babát elvetetni azért is bajos, mert a férfi – Raphael – súlyos gyomorrák kezelés előtt levett utolsó spermáival zajlott a megtermékenyítés, ha a babát elvetetik, soha többet nem lehet gyereke.

Nos, én azt hittem, egy könnyed romkom következik, sok nevetéssel, mire megoldódik a háromszög, és ennyi dráma után, ahányat már megnéztem, rögtön fogom tudni ki a befutó…

De bizony nem így lett: egyre jobban belekavarodott a történetbe egy krimi szál is, és a mesterien szőtt történetben kiderült, hogy mindenki mindenkivel összefügg. Fordulat fordulatot követett, hol Rafael felé billent a mérleg, hol KangJae lett a szememben mégis a befutó. Rég láttam ilyen koreai sorozatot, ahol úgy mentem bele az utolsó részbe, hogy fogalmam nem volt, kit választott WooRi.

Egy biztos, hogy nagyon jól szórakoztam, csak úgy repült az idő, nem tudtam otthagyni a történetet.

Köszönet Cherokee fordítónak, Asianbl.hu oldalon találjátok meg a sorit.

Innentől kicsit lehet SPOILER-es, aki ezt nem bírja, ne olvassa, hogy miért ajánlottam:

– A véletlen megtermékenyítés úgy történik, hogy a nőgyógyász épp sír (baleset, féltékenység) és nem képes rendesen figyelni, így nem kérdi meg a nevet…

– Érdekes benne a 3 generációs női család működése, hogy Woori minden döntését igyekszik kényszerítő hatások kizárásával felelősen meghozni. Ez nem mindig a legkönnyebb és a környezetének legelfogadhatóbb döntés. A családi minták azért működnek.

– A rendőr párja átmegy azon az úton, ahol először elméletben, majd szíve mélyéről el akarja fogadni más gyerekét.

– A chebol apuka pedig a lehető legegyüttérzőbben áll az egész ügyhöz, ami valóban ideális lenne (lehet, hogy ilyen tényleg nincs a valóságban, bár, aki visszajön a halál torkából, más értékrend szerint nézi általában a világot).

– A család fontossága, a szülői felelősségvállalás is fontos szerepet kap a mondanivalóban.

– Az amerikai előzmény koreaisítása 😃 ahol az egész nyilván kapott egy nagy társadalom kritikát, és kifigurázást. Szerintem itt más színe lett – még ha elég meseszerű is a felütés.

– Mindenki fejlődik a sorozat közben (nyilván, ez egy idea, de legalább nem marad gonosz 😉 ) a zsarnok, gazdagságáért mindent beáldozó apa, a lányáért minden áldozatot meghozó, de cserébe szolgalelkűséget elváró mama, a gyermekéről 30 évig nem tudó apuka, aki úgy akarja behozni először a lemaradását, hogy innentől ő mondja majd meg a tutit…

A sorozatot itt tudjátok megnézni.

Zenera

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

The maximum upload file size: 1 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop files here

Ennek az oldalnak a tartalma nem másolható