Sunshine by My Side

Sunshine by My Side (2023-as kínai, 36 részes sorozat)
 
Aki bevonzott: Xiao Zhan , és Bai Bai He, akit nagyon megszerettem az Only SIde by Side with You c. soriban, William Chan és Li Xian partnereként.
Ez az ajánlatom most inkább azoknak szól, akik kedvelik a líraibb történeteket, ahol több teret hagy a rendező a szereplők belső életére, illetve teret hagy nekünk nézőknek, hogy egy kicsit beleéljük magunkat a helyzetükbe, elképzeljük, mit gondolhatnak, hogyan érezhetik magukat.
 
A történetben a Xiao Zhan által alakított Shen Yang egy nagyon tehetséges, kreatív kezdő a reklámszakmában, ahol főnöke állandóan kihasználja, illetve betart neki. Munkahelyén barátja, Song Chen támogatja, illetve az a lány, akit Shen Yang édesanyja vakrandira beszervezett volna … ha a lány elmegy 😅
Bai Bai He egy menő reklámigazgatót alakít, (Jiang Bing) aki már díjakat nyert férjével együtt, akitől azonban éppen elválik, belefáradva férje kapuzárási pánikjába.
 
A két fiatal között 10 év korkülönbség alaposan megnehezíti főhőseink sorsát, de találkozásuk a jelenben sorsszerű: Shen Yang épp 10 éve szerelmes a rendezőnőbe, akinek a reklámfilmje miatt megtanulta becsülni édesapja munkáját.
 
A fiú első pillanattól kezdve hol nagyon finoman, hol határozottan udvarol a nőnek, a nő érthetően hezitál: nagy korkülönbség, épp most vált el, és a szakmában sincs könnyű dolga nőként. A kihívások elkerülhetetlenek: munkahelyi pletyka, tapasztalataikban mutatkozó különbségek, családon belüli kifogások életkoruk és társadalmi státusz beli különbségek miatt. A srác szinte megingathatatlanul megy előre, Jian Bing (élettapasztalatai miatt) nehezen enged, de a sors egymás felé segíti őket, s lassan a srác társaságával a lány visszanyerheti önbizalmát, a srác pedig élvonalba kerülhet a rendezőnő bátorításával.
 
Érdekessége a sorozatnak, hogy a második párunk Shen Yang szülei: ahol tanúi lehetünk, hogy hogyan éli mindennapjait egy középkorú házaspár, akik mindennapi megélhetésükhöz minden fillért számon kell, hogy tartsanak. Krízisek, játszmák, és gyönyörű megoldások. Bár jó néhány kellemetlen pillanatot is szereztek: volt perc, ahol azt gondoltam, hogy ha az anya, még egyszer meghiúsítja a maga esetlen, (bár jóindulatú), egyszerű módján, hogy a fiatalok végre összejöjjenek, kardomba dőlök…⚡️És annak ellenére, hogy az apa eleinte nagyon nem volt szimpatikus, a sorozat vége felé kétszer is miatta kapkodtam zsebkendőért: olyan gyönyörű apa-fia pillanatokkal ajándékozott meg. 🫂🫂
 
Természetesen lesz még harmadik páros is, egy kutya-macska barátságból, sőt negyedik, ötödik is… és nem marad el a rivális sem a történetből 🥰
 
Bevallom, az első 10-14 rész nagyon lassú tempójú volt nekem, bele-belehúzogattam, átugráltam részeket, – de biztosan bennem volt a hiba -, ám a képernyő előtt tartott Xiao Zhan (nem, nem a szép arca, hanem) fantasztikus játéka. Voltak jelenetek, ahol többször visszahúztam a történetet, mert egy-egy reakciója olyan sokrétű volt, annyi árnyalat futott át az arcán, hogy egyszerűen többször meg kellett nézni.
Hogy később megszoktam-e a sori ritmusát, és felvettem a tempóját, vagy egy kicsit begyorsult, nem tudom, de az utolsó 20 részt kétülésből bekaptam.
 
Ez egy lassú folyású gyógyító történet, két középkorú pár problémákat kiálló, és túlélő szerelmével, fantasztikus támogató barátokkal, és a főhőseink bizalmon alapuló szépen felnövő szerelmével.
 
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

The maximum upload file size: 1 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop files here

Ennek az oldalnak a tartalma nem másolható