TIOY101-105

101 Késő esti látogatás

– Semmi baj, ne is gondolj rá többet – Gu Hai vezette a kocsiját, miközben Bai Luo Yin kezét fogta. – Nem lesz semmi probléma.

Bai Luo Yin egyik arcát eltakarta a holdfény, ahogy égő tekintettel Gu Hai felé nézett. Egyszer hidegnek, máskor forrónak érezte a szívét. Bai Luo Yin a karcsú ujjával megdörzsölte az ajkát, egy ideig gondolkodott, majd könnyedén azt mondta.

– Mindig is úgy éreztem, hogy egy olyan emberrel, mint ő, nem lehet szórakozni. Nincs családja, senki sem törődik vele, nincs értékrendje, és úgy okozott bajt, mintha nem érdekelné, ha meghalna. Úgy nézett ki, mint aki nem akar élni. A szíve sötét, bármire képes.

Gu Hai felsóhajtott.

– Tulajdonképpen nem nehéz alaposan megverni, de Zou néni számára nem lenne könnyű.

– Végül is a férje volt, van egy közös gyerekük is.

– Látod, miről beszélünk? – Gu Hai Bai Luo Yin tenyerével babrált. – Ez olyan valami, amiről beszélnünk kellene? Az életkoruk teljesen eltér a mi gondolatainktól. Nekik több gondjuk van hozzánk képest, még ha újra és újra átgondolod, akkor is haszontalan.

Bai Luo Yin hallgatott, az ablakon kívüli éjszakai jelenetet bámulta. Gu Hai lassan Bai Luo Yin kezéről a lábára csúsztatta a tenyerét, és megsimogatta.

– Yin zi, te igazán jó vagy Zou nénihez.

Bai Luo Yin Gu Hai felé fordította a tekintetét.

– Mit mondasz?

– Ha egy nap bajba kerülök, értem is ennyire fogsz aggódni?

Bai Luo Yin egy “Olyan hülye vagy, féltékeny vagy Zou nénire?” pillantást vetett Gu Hai-ra. Gu Hai megértette, hogy Bai Luo Yin mire gondolt.

– Féltékeny leszek bármire, legyen az kicsi vagy nagy. Amíg van valami, ami miatt féltékeny lehetek, addig én féltékeny leszek. Mindegy, mindegy, hogy ember, szörnyeteg vagy madár, mindegyikkel leszámolok.

Bai Luo Yin elmosolyodott Gu Hai szavain. A mosolyát látva Gu Hai gyomrában pillangók lettek. Míg Bai Luo Yin üres tekintettel bámulta az ablakot, megragadta az alkalmat, hogy kinyújtsa a kezét, és rátette Bai Luo Yin lábai közötti puha húsra. Keze egyre beljebb nyúlkált.

– Mit csinálsz? – Bai Luo Yin határozottan megragadta Gu Hai kezét.

Gu Hai keze majdnem megérintette kicsi Yin Zi-t. Bai Luo Yin dühösen nézett rá.

– Tudsz rendesen vezetni? Nagyon könnyen balesetet lehet szenvedni az autópályán.

Gu Hai gonosz mosolyt eresztett meg.

– Amíg nem állsz ellen, addig nem lesz baleset – ellenkezett Gu Hai.

Gu Hai egyik keze a kormánykeréken volt, míg a másikkal Bai Luo Yin testén tapogatott. Bai Luo Yin libabőrös lett az érintéseitől. Hirtelen egy hatalmas árnyék haladt el előttük. Bai Luo Yin figyelmeztette.

– Nézd!

Gu Hai hirtelen kanyart vett, épphogy elkerülve az előttük haladó kamiont. Bai Luo Yin annyira dühös volt rá, hogy hátra ült. Valójában mindketten kissé felizgultak, és Bai Luo Yin nem akarta, hogy Gu Hai megtudja, ezért ült hátra. De az a Gu Hai még szemérmetlenebb lett. Mindkét keze a kormánykeréken volt, miközben az ékszere az égnek meredt. Bai Luo Yin szándékosan kerülte Gu Hai tekintetét.

A lift elérte a 18. emeletet. A ház ajtaja éppen csak becsukódott, amikor Gu Hai Bai Luo Yin-t türelmetlenül a mellettük lévő falhoz szorította. Ajkával mohón lezárta Bai Luo Yin ajkát. Lehúzta Bai Luo Yin kabátjának cipzárját, és letolta a hóna alá. Bai Luo Yin mellkasa feltárult Gu Hai nagy kezeinek érintése előtt. Mindkettőjük légzése szapora lett. Gu Hai folyamatosan dörzsölte a tagját Bai Luo Yin duzzadó területéhez. A szemük bíborvörös volt. A sötétségben, intenzíven egymást bámulták. Miután kétszer is megtették, Bai Luo Yin nem érezte magát kényelmetlenül. A keze megakasztotta Gu Hai fejét, és megcsókolta. Az éjszaka lángolt a szenvedélyüktől és az izgalomtól. Összekulcsolt ujjakkal, két fiatal, és erőteljes srác lélegzetvisszafojtva harapdálta egymás ádámcsutkáját, és a kulcscsontját. Az alattuk lévő kis szörnyetegek sokáig visszafogták magukat, de most ágaskodtak, hogy kiugorjanak a nadrágjukból. Gu Hai elkezdte kioldani Bai Luo Yin övét. Bai Luo Yin megragadta a kezét.

– Menj előbb zuhanyozni.

Gu Hai szégyentelenül megkérdezte.

– Zuhanyozzunk együtt?

– Nem! – utasította vissza Bai Luo Yin határozottan.

Miután felkapcsolta a villanyt, besétált Gu Hai hálószobájába, elővette a pizsamát, amit legutóbb viselt, bement a fürdőszobába, és belülről bezárta az ajtót. Az egész folyamat olyan zökkenőmentesen zajlott, nem hagyott rést Gu Hai számára, hogy elmerüljön a vad és fantáziadús gondolataiba. Gu Hai egyedül állt a fürdőszoba előtt, és a fogát csikorgatta. „Gazember! Elkaptál, felizgattál, de aztán nem csináltál semmit, és úgy mentél be a fürdőszobába, ahogy neked tetszik. Várj, amíg kijössz, majd én megvizsgálom kicsi Yin Zi-t. Ha valami történt vele, elkaplak!”

Kis idő múlva megszólalt a dallamos csengő. Bai Luo Yin zavarba jött, ki jöhet ide ilyenkor? Bai Luo Yin kinézett a kukucskálón, a szíve hirtelen megremegett. Gu Hai a fürdőszobában volt, hogyan mehetne ki az ajtón? Végül észhez tért, rájött, hogy a bátyja, Gu Yang volt az. Kinyitotta az ajtót. Úgy tűnt Gu Yang meglepődött, de nem mutatta ki. Gu Hai csak néhány dolgot mondott el Bai Luo Yinnel kapcsolatban, azt nem mondta, hogy együtt élnek. Azt a tényt, hogy Gu Hai önként elfogadta Jiang Yuan fiát, nem tudta megérteni.

– Mit szeretsz inni? – kérdezte tőle Bai Luo Yin.

Gu Yang nem válaszolt, a hűtőszekrényhez sétált, és kinyitotta. Nem vett ki semmit. Hidegen megszólalt.

– A hűtő túl kicsi, nem sok minden fér bele, holnap venni kell nagyobbat.

Bai Luo Yin nem válaszolt, érezte, hogy ez nem neki szólt, Gu Yang magához beszélt.

– A szőnyeg színe nem illik a teázóasztalhoz, a függőlámpa mintája túl régi. Divatos és egyszerű illik, egy ilyen étkezőasztalhoz. A rojtok az ablakfüggönyön túlságosan elkápráztatják a szemet, a tévé mögötti fal színe pedig lehangoló érzést ad. Ki volt a lakberendező? Rosszul tervezte meg ezt a házat.

Bai Luo Yin továbbra is hallgatott, sejtette, hogy Gu Yang már rájött, hogy ő volt az, aki mindent kiválasztott ebben a házban. És ezért szándékosan mondta ezeket a szavakat. „Csak mondd, amit akarsz, én majd csinálom a saját dolgaimat.” Bai Luo Yin kinyitotta a telefonja dobozát, majd kivette belőle. Belenézett a kézikönyvbe, és elkezdte tesztelni a funkciókat. Gu Yang határozottan rászegezte Bai Luo Yin kezében lévő telefonra a tekintetét. Miután Xiao Hai találkozott vele a reptéren, sietve elment a mobiltelefon-üzletbe. Kíváncsi lett, azért-e, hogy vegyen neki egy telefont. Eltöprengett, hogy miután több mint egy évig nem találkoztak, Gu Hai talán érettebb lett. Tudja, hogyan kell gondoskodni valakiről. Érdekelte, hogy csak erre a személyre irányul-e a gondoskodása.

– Yin zi…. – Gu Hai szeretetteljesen kiáltott ki a fürdőszobából. – Elfelejtettem pizsamát hozni. Keress nekem egyet és hozd ide.

Gu Hai nem sejtette, hogy a bátyja is hallja. Bai Luo Yin nem emelte fel a fejét, csak a fürdőszoba felé kiabált.

– Tekerd be magad egy törülközőbe és gyere ki.

Gu Hai elmosolyodott, miért kell a törülköző? „Csak úgy kisétálhatok meztelenül is!”

Aztán tragédia történt. Gu Hai méltósággal telve sétált ki. A kis Hai Zi a lábai között magasra emelkedett. A házban uralkodó hangulat elcsendesedett. Gu Yang szeme az ágaskodó kicsi Hai Zi-t nézte. Gu Yang homlokráncolva, gyorsan elfordította a fejét. Világosan tudatta, hogy nem elégedett Gu Hai laza fellépése miatt.

– Eh….. Bátyám, miért vagy itt?

Gu Hai gyorsan visszament a fürdőszobába, és betekerte magát egy törölközőbe, majd kijött.

– Hozzád jöttem – támaszkodott Gu Yang a fürdőszoba ajtajának, és közömbösen megkérdezte. – Előle nem bújkálsz – mutatott Bai Luo Yan felé –, előlem miért teszed?

Gu Hai felnevetett, és így válaszolt.

– Egy ilyen szigorú ember, mint te, hogy bírná elviselni az én közönséges cselekedeteimet?

Gu Yang felemelte a lábát, és fenéken rúgta Gu Hai-t, mintha meg akarná leckéztetni.

– Legközelebb légy óvatosabb.

Gu Hai lazán elmosolyodott, majd Bai Luo Yin felé sétált. Rámeredt, úgy tett, mintha

dühös lenne, de lehalkította a hangját, és megkérdezte.

– Miért nem szóltál, hogy itt a bátyám?

Bai Luo Yin csak nevetett, nem szólt semmit.

– Túl kegyetlen vagy! – Gu Hai az ujjával Bai Luo Yin homlokára bökött. – Csak várj, amíg elmegy a bátyám. Akkor megleckéztetlek.

– A bátyád nem fog egyhamar elmenni.

– Honnan tudod?

– Nézd meg magad – Bai Luo Yin titokban egy oldalpillantást vetett Gu Yangra.

Fél óra telt el, Gu Yang letette a kezében lévő magazint, és sétálni kezdett a házban. Nem szólt semmit, csendben mozgott Gu Hai szeme láttára. Végül Gu Hai nem bírta tovább, megkérdezte.

– Bátyám, miért nem mész még el?

– Miért üldözöl el – Gu Yang összehúzta a szemét. – Csak nem útban vagyok nektek? Csináljátok a dolgotokat nyugodtan.

Gu Hai torka összeszorult, kihúzta magát, majd azt mondta.

– Aludnunk kellene.

– Ilyen korán? – Gu Yang tekintete tele volt gyanakvással. – A fiatal srácok a te korodban, nemcsak akkor alszanak, amikor már nagyon késő van? Alig múlt nyolc óra, még az idősebbek is ébren vannak.

– Mi ez a ‘korodbeli? Nemcsak két évvel vagy idősebb?

Bai Luo Yin hirtelen felhördült, hogy csak két évvel idősebb. Ez a fickó tényleg öregnek tűnik Gu Haihoz képest. Gu Yang letette a kezében lévő magazint, felhúzta az ajkát.

– Ha már pihenni akarsz, akkor nem zavarlak tovább. Ne feledd, hogy éjszaka jól takarózz be, nehogy megfázz.

Gu Hai bólintott. Gu Yang még a cipőjét sem vette fel, amikor Gu Hai kinyitotta neki az ajtót. Bai Luo Yin is felállt, majd figyelte, ahogy Gu Yang távozik. Mielőtt Gu Yang elment volna, jelentőségteljes pillantást vetett Bai Luo Yinre. Bai Luo Yin elmosolyodott. Amint az ajtó becsukódott, Bai Luo Yin gyorsan elszaladt, akár egy nyílvessző, amit épp kilőttek, a hálószoba felé futott. Gu Hai reakciója lassabb volt, mint Bai Luo Yiné, amikor elkezdte üldözni őt, Bai Luo Yin már belülről bezárta a szobát. Gu Hai összeszorította a fogait, és bekopogott az ajtón.

– Te átkozott! Gyere ki, még nem végeztünk!

Egy hang hallatszott halkan a szoba belsejéből.

– Az ablak nyitva van, mássz fel tizennyolc emeletet, ha tudsz!


102 Hát nem vagy te buta?

Gu Hai szándékosan kinyitotta az ajtót, majd becsapta. Amikor Bai Luo Yin meghallotta, arra gondolt, hogy tényleg lemegy a lépcsőn. Nem hitte el, hogy ennyire hülye lenne. Csendben az ajtó felé indult, majd az arcát rátapasztotta. Jó pár percig nem hallott semmi mozgást kívülről. Gyanakodva összeráncolta a szemöldökét. Elsétált az ablakhoz, hogy lenézzen, de nem látott semmit. Sűrű forgalom az utcán, és billegő fejek tömkelege. Még ha Gu Hai tényleg felmászott is, látni kellene. Kis idő múlva Gu Hai csengőhangja hallatszott a szobán kívülről. Ettől Bai Luo Yin szíve még nyugtalanabbnak érezte magát. „Tényleg lement, vagy azt tervezi, hogy az ajtó mögül lesből támad rám?” Hogy megbizonyosodjon róla, újra leült a szobában, és várt egy darabig. Hirtelen vészjelzés hallatszott, amikor Bai Luo Yin meghallotta, nyugtalanná vált, úgy tűnt, mintha a földszintről jött volna. „Ó, nem, nem lehet, hogy leesett, igaz?” Nem bírta tovább, elfordította az ajtógombot, majd kidugta a fejét, hogy körülnézzen, de senki sem volt ott. Éppen cipőt akart cserélni, amikor hirtelen megcsörrent a mobiltelefonja, a szíve összeszorult. „Ez nem lehetett az a…. Gu Hai hívta őt, hogy segítséget kérjen? Vagy ez…. egy hívás a kórházból?” Bai Luo Yin felvette a telefonját, majd meglátta Gu Hai számát a képernyőn. „Nemrég Gu Hai telefonja a nappaliban volt, hogyan hívhatott fel engem? A fenébe, beleestem a csapdába!” Mire rájött, hogy mi történik, már mindkét lábát felemelték a földről, a derekát egy pár nagy kéz szorosan fogta, a feje fejjel lefelé lógott. Két hosszú lábat látott, egy izmokba, és erekbe burkolózó felsőtestet, és a nagy papucsot, amely Gu Haié volt. Gu Hai még játékosan ringatta is. Mióta Bai Luo Yin magassága elérte a 180 centimétert, senki sem volt képes őt a vállán cipelni.

– Baszódj meg!

Bai Luo Yin erőt vett magán, hogy Gu Hai derekára csapjon. Gu Hai felnevetett.

– „Baszódj meg?” Ez ma nem fog menni, hehehe….

Miután ezt mondta, Gu Hai a lábával berúgta az ajtót, majd a térdével belökte. Nem tette le azonnal Bai Luo Yint, hanem körbe-körbe járkált a szobában. Közben kinyitott egy könyvet, hogy megnézze, visszatett egy leesett plüsst a helyére, vagy egy népszerű dalt dúdolt, miközben rendet rakott a dolgok között, de Bai Luo Yint nem tette le. Gu Hai szándéka nyilvánvaló volt. Érzékeltetni akarta, hogy jobb, ha engedelmeskednek neki.

– Gu Hai! – Bai Luo Yin arca elvörösödött, felemelte a hangját, és Gu Hai-ra kiáltott. –Tegyél le!

Gu Hai megszorította Bai Luo Yin fenekét, és azt mondta.

– Hívj férjnek, akkor leteszlek.

– Ha korábban tudtam volna, nem jövök ide veled.

Bai Luo Yin dühösen csikorgatta a fogait, az az érzés, hogy valaki cipeli nagyon kellemetlen. Az érzés, ahogy a vér a fejébe szökik, igazán kellemetlen. De a legrosszabb, a legnehezebb dolog, amit el kellett viselnie, hogy egy 180 cm magas fickót, mint ő, egy másik fickó a vállára emelt. Megalázottnak érezte magát. Nem szólt egy szót sem, tudta, hogy ha egyszer “férjnek” szólítja, ezt a srácot, attól az még élénkebb lesz, így csak tűrt.

– Férjnek hívsz, vagy nem? Ha megteszed, leteszlek a földre.

Bai Luo Yin behunyta a szemét, úgy tett, mintha nem hallaná. Gu Hai elfordította a fejét, hogy Bai Luo Yinre nézzen. Látta, hogy az arca és a nyaka vörös lett, mert fejjel lefelé lógott. A felesége mégiscsak a felesége, miért kell így kínoznia? Gu Hai lazított a szorításán. Még le sem tette Bai Luo Yin-t az ágyra, amikor éles fájdalmat érzett az altestén. Bai Luo Yin nem is sejtette, hogy amikor kinyújtotta a kezét, megütötte Gu Hai legérzékenyebb pontját a törölközője alatt.

– Ez kurvára fájt!

Gu Hai szorosan összezárta mindkét lábát, grimaszolt a fájdalomtól, majd újra megfeszítette a szorítását. Bai Luo Yin hangosan felnevetett. Gu Hai az ágyra dobta őt, majd megragadta az alkalmat, és lenyomta. Bai Luo Yin arca kipirult, szemei könnybe lábadtak, halvány mosoly jelent meg az ajkán. Gu Hai nagyon dühös volt, de Bai Luo Yin arckifejezése nagyon tetszett neki. Végül Gu Hai, türelmetlenséggel vegyes haraggal tartotta Bai Luo Yin arcát, majd hirtelen lehajtotta a fejét egy csókra. Az előbbi fájdalom lassan felfelé terjedt, de Gu Hai már nem törődött vele. Az őrületbe kergette, hogy mennyire vágyott ennek a férfinak az ízére. Miután ajkuk elvált egymástól, Bai Luo Yin nem tudta megállni, hogy ne cukkolja Gu Hai-t.

– Az alsóneműd a történelem legerősebb alsóneműjének választható. Olyan keményen megütöttelek és mégsem gurultál a földre.

Gu Hai nem bírta tovább, a nyaka elernyedt, és a feje Bai Luo Yin vállára esett.

– Tényleg. Nagyon fáj – mondta, miközben ajkait Bai Luo Yin vállához dörzsölte. – A lábam is zsibbad. Masszírozd meg nekem.

Bai Luo Yin csak egy szóval válaszolt neki.

– Megérdemelted!

Gu Hai összeráncolta a szemöldökét, és Bai Luo Yinre nézett.

– Szóval, ilyen kegyetlen vagy?

– Ki mondta neked, hogy becsaphatsz?

Gu Hai lágyan megmasszírozta Bai Luo Yin fülét, és közben megkérdezte tőle.

– Ki kit csapott be először? A bátyám kint volt, és nem szóltál. Szándékosan bolondot csináltál belőlem, igaz?

Bai Luo Yin feldúlt volt.

–  Engem hibáztatsz emiatt? Én mondtam, hogy vegyél fel egy törölközőt és úgy gyere ki, de te ragaszkodtál hozzá, hogy meztelenül sétálj ki.

Gu Hai nem tudta szavakkal legyőzni Bai Luo Yint, ezért úgy döntött, hogy a tetteit használja. Megszaggatta Bai Luo Yin pizsamáját, és felemelte mindkét lábát. A feje egyenesen a lompos felé vette az irányt.

– Mit csinálsz?

Bai Luo Yin nyugtalan lett, erőt vett magán, és megpróbált belerúgni Gu Haiba. A keze megragadta a haját, és megrántotta. Mikor érezte, hogy a leggyengébb pontjára tekeredett valami meleg és puha, elméjében azt ismételgette, hogy vége… Soha nem gondolta volna, hogy Gu Hai hajlandó lesz ilyesmire. Hosszú lábai két oldalra szétterültek, térdeit a másik tenyere lenyomta. Az alsó lábszárai elzsibbadtak, nem tudta mozgatni őket. Gu Hai szájába vette kicsi Yin Zi-t. Becsúsztatta lassan, amíg az tövéhez nem ért, majd lassan kihúzta, mintha egy finom jégkrémet kóstolgatna. A különbség csak annyi, hogy az utóbbi egyre kisebb, míg az előbbi egyre nagyobb lesz a szájban. Bai Luo Yin hátrahajtotta a fejét. Mellkasa hevesen mozgott fel-le. Láthatta Gu Hai minden mozdulatát. A szégyenérzet szétterjedt testének minden idegszálában. Ami ezután következett, az egy kellemes érzés volt, amitől megremegett. Lábujjai begörbültek. A kék erek hirtelen megjelentek a karján. Dereka enyhén megremegett, Gu Hai mozdulatát követve. A homloka már tele volt verejtékgyöngyökkel. Egy gyors fel- és le mozdulat után, Gu Hai a nyelvével megnyalta a rózsaszín puha hegyet. Bai Luo Yin lábai hirtelen megremegtek. Nem tudta megállni, hogy ne adjon ki egy halk nyögést. Ezt hallva, Gu Hai még jobban felizgult.

– Férjem, gyorsabban…. Férjem, ez nagyon jó érzés… Férjem, nem bírom tovább…

Amikor már éppen az orgazmushoz ért volna, Bai Luo Yin felsőteste lelógott az ágyról.
Szorosan belekapaszkodott Gu Hai nyakába. A hangja, hirtelen megváltozott, arcát elöntötte a gyönyör. Nem volt idő elmozdulni, így magját, a másik srác szájának oldalára lőtte. Gu Hai a nyelvével lenyalt belőle valamennyit, és kéjesen mosolygott. Bai Luo Yin lábain az idegek még mindig szabálytalanul lüktettek. Látva, hogy Gu Hai bámulja, egy párnát dobott hozzá. Leszállt az ágyról, és felkapott néhány zsebkendőt, majd kipirult arccal letörölte a mocskot Gu Hai arcáról. Ez volt az első alkalom, hogy Gu Hai látta Bai Luo Yin szégyenlős arcát. Gu Hai hirtelen úgy érezte, hogy fel fog robbanni Bai Luo Yin cukisága miatt.

Miután lekapcsolták a villanyt, Bai Luo Yin kezdett el először beszélni.

– Hogyan szerezted azt a sérülést a derekadon?

Már tudott arról a sebhelyről Gu Hai derekán, de miután tisztán látta, rájött, hogy több mint 10 cm hosszú. Gu Hai elmosolyodott, úgy tűnt, mintha nem igazán törődne vele.

– Amikor gyerek voltam, a bátyám megvágott.

Bai Luo Yin meglepődött.

– Gu Yang?

– Igen.

– Miért tette? – kérdezte Bai Luo Yin.

Gu Hai hangja mély és hideg volt.

– Amikor gyerekek voltunk, veszekedtünk egy görögdinnyén. Nem kapta meg. Ezért elvágta a derekamat a gyümölcskéssel.

Bai Luo Yin hideg verejtékben tört ki, hogy ebben a családban mindenki kegyetlen.

– Akkor azért hiszed azt, hogy kötelessége pénzt adni neked? Azért is kedves hozzád, mert ez a kötelessége?

Gu Hai keserű mosolyt eresztett meg.

– Nem kényszerítettem őt. Saját akaratából tette.

– Nos, hogy tisztességesen fogalmazzak… – Bai Luo Yin megállt egy pillanatra. Gu Hai elfordította a fejét, hogy Bai Luo Yinre nézzen, várta, hogy befejezze a mondatát. – A bátyád sokkal jóképűbb, mint te.

Gu Hai szeme hirtelen szigorú lett, a szívébe féltékenység kúszott. Bai Luo Yin még mindig ragaszkodott ahhoz, hogy a mellette lévő személyt ugrassa.

– Az igazat mondom, nem tudom, mások mit gondolnak,  de én tényleg úgy gondolom, hogy ő sokkal jóképűbb, mint te.

Gu Hai úgy érezte, mintha egy nagy kést mártottak volna a szívébe. Gondolatban Gu Yang arcát szitává lyukasztotta. Bai Luo Yin megveregette Gu Hai hátát.

– Az embereknek nem szabad vesztesként viselkedniük.

Gu Hai elnyomta a szívében lévő haragot, majd mondott valamit, ami  közte és a bátyja között történt, amikor még gyerekek voltak.

– Amikor kicsik voltunk, én és a bátyám elmentünk együtt sárkányt eregetni. Aztán elszakadt a madzag. Futottunk a sárkány után. A bátyám nevetett, ahogy kergette, én meg sírtam.

Tíz másodperc elteltével Bai Luo Yin felhorkant, és nevetve kérdezte.

– Tulajdonképpen mit akarsz ezzel mondani?

Gu Hai arca elsötétült, a kérdésre egy másik kérdéssel válaszolt.

– Ebből a banális incidensből nem tudod megállapítani, hogy a természetünk teljesen más? Én jószívű vagyok, a bátyám pedig gonosz.

Bai Luo Yin nevetése még hangosabbá vált.

– Nem, csak azt akarom kérdezni, hogy nem tudtad, hogy a sárkány leesik. Mehettél volna, és felszedhetted volna. Miért sírtál? Nem vagy te egy kicsit buta? – már hahotázott.


103 A szemérmetlenség nagykövete

Az éjszaka közepén Gu Hai felébredt. Bai Luo Yin mélyen aludt, háttal neki. Egy ilyen nyugodt éjszaka, egy ilyen ritka éjszaka, hogyan tudott csak úgy aludni? Pazarlásnak érezte. Gu Hai végig húzta a kezét Bai Luo Yin sima hátán, amíg a vállához nem ért, aztán a testét közelebb húzta magához, és a hátára fektette. Megcsípte ezt, megnyomta azt, majd a nagy kezeit használta, hogy a hátán fekvő Bai Luo Yint maga felé fordítsa. A jóképű arc megszállottá tette. Gu Hai egy puszit nyomott Bai Luo Yin vékony ajkaira. Úgy tűnt, hogy a fiú valamennyire magához tért, egyszer egy apró nyögést eresztett meg, majd elfordult, háttal Gu Hai-nak. Gu Hai megrántotta Bai Luo Yin vállát, megint megfordította. Bai Luo Yin a jobb oldalán szokott aludni, míg Gu Hai a bal oldalán. Így amikor Gu Hai makacsul arra kényszerítette Bai Luo Yint, hogy vele szemben aludjon, Bai Luo Yin kényelmetlenül érezte magát. Félig alvó és félig éber állapota között megpróbálja megtalálni a kényelmes pozíciót. Miután újra és újra megfordult, Bai Luo Yin végül felébredt.

– Mit csinálsz?

Gu Hai összezárta a száját. Bai Luo Yin nagyon álmos volt, semmi kedve nem volt játszadozni. Meglökte Gu Hai-t, elfordította a testét és folytatta az alvást. Az éjszaka folyamán Gu Hai úgy bánt Bai Luo Yinnel, mint egy palacsintával, szüntelenül forgatva őt oda-vissza. Végül, Bai Luo Yin feladta.

A hajnali égbolt még mindig sötét volt, Bai Luo Yin felébredt. Nem számít, mennyire akar aludni, nem tudott. Egy ideig csak ült az ágyon, majd elfordította a fejét, hogy Gu Hai-ra nézzen, aki mélyen aludt. Nagyon megbánta, hogy azt mondta Gu Hai-nak, hogy “a bátyád jóképűbb, mint te”. Ennek eredményeképpen egész éjszaka Gu Hai folyamatosan dobálta őt. Minden alkalommal mindig megkérdezte tőle, hogy végül is ki a jóképűbb. Ha Bai Luo Yin még mindig azt válaszolta, hogy Gu Yang. Ilyenkor Gu Hai megragadta Bai Luo Yin tagját. Nem engedte el, de nem is várt, megsimogatta. Addig simogatta, amíg Bai Luo Yin nem bírta tovább, végül kimondott egy mondatot:

“Gu Hai sokkal jóképűbb”. De ez Gu Hai-t még jobban felizgatta. Miután befejezte, Gu Hai folytatni akarta ezt a játékot.

Bai Luo Yin fáradt és álmos testét a fürdőszoba felé vonszolta. Pisilt, megmosta az arcát, és a fogát. Ekkor meglátott két egyforma bögrét, amelyek az állvány tetején voltak, és amelyeken egy fotó volt róluk. Fogalma sem volt róla, hogy Gu Hai mikor készített róluk egy őszinte képet.  Bai Luo Yin elvette az egyik bögrét, és bámulta. Csendben zsörtölődött a szívében, hogy “olyan gyerekes”. A kezében tartotta, úgy érezte, vonakodik használni. Tiszta és rendezett fürdőlepedők, komplett bőrápolási készletek. Átfutott az elméjén, hogy készen áll-e arra, hogy itt, új életet kezdjen. Úgy érezte, még nem készült fel mentálisan erre.

Gu Hai megszokásból megtapogatta a mellette lévő párnát, üres volt. Felült, és látta, hogy Bai Luo Yin sziluettje a fürdőszobában mozog. Felállt az ágyról, majd bepréselte magát a fürdőszobába. Megosztotta a mosdókagylót Bai Luo Yinnel, hogy megmossa az arcát és kiöblítse a száját, majd tisztító krémet kent Bai Luo Yin megmosott arcára. Ezután pisilt, miközben megkérdezte Bai Luo Yint, hogy akar-e együtt pisilni vele. Bai Luo Yin nagyon csodálta Gu Hai energiáját, tegnap este annyit hánykolódtak, és most, amikor épp csak felébredt, máris tele volt élettel és erővel.

– Hazamegyek –  Bai Luo Yin leült a kanapéra, és felvette a cipőjét.

Gu Hai a telefonját babrálta maga mellett, és lazán válaszolt.

– Még van néhány dolgom, menj csak haza, délben megkereslek.

– Nem kell jönnöd, maradj a bátyáddal. Nem két nap múlva megy vissza?

Gu Hai felnyögött.

– Nagyon szeretném, ha még ma visszamenne.

Bai Luo Yin leült a kanapéra. Nagyon fáradtnak érezte magát. A teste fájt. Olyan volt, mint aki azonnal elaludna, ha lehunyná a szemét. Oldalra mozdult, és egész testével Gu Hai-ra támaszkodott. A feje a férfi vállán nyugodott. Úgy kezelte Gu Hai-t, mint egy puha párnát, amire támaszkodhat.

– Olyan álmos vagyok.

Ebben a pillanatban Gu Hai nagyon boldognak érezte magát. Néhány dolog azért értékes, mert nehéz hozzájuk jutni. Bai Luo Yin önszántából ölelgeti. Még ha nem is volt magánál, Gu Hai mégis meghatódott. Várja a napot, amikor Bai Luo Yin teljesen meg tudja nyitni a szívét felé, elmondva neki, hogy jó testvérek egy életre, és egyben a legbensőségesebb pár is.

Mielőtt kiment volna a házból, Gu Hai emlékeztette Bai Luo Yin-t.

– Vidd a mobilodat, ha bármi történik, ne felejts el felhívni!

Bai Luo Yin bólintott.

– Még ha nem is történik semmi, akkor is felhívhatsz – tette hozzá Gu Hai.

Bai Luo Yin megfordult; arcát elöntötte a boldogság. Miután kilépett a liftből, még két perc sem telt el, Bai Luo Yin kapott egy sms-t: „Baobei, nagyon hiányzol.” Bai Luo Yin hidegen válaszolt: “Elég, ne betegíts meg”. Miután Bai Luo Yin felült a buszra, újabb sms-t kapott: “5000 jüant töltöttem fel a számládra.” Bai Luo Yin majdnem elejtette a mobiltelefonját, hideg verítékben tört ki: „Mit akar ez a srác csinálni? Miért töltött fel hirtelen ennyi pénzt a számlámra?”

 

Az otthona sikátorába érve látta, hogy két szomszédja ujjal mutogat a házuk bejáratára.

– Ki ez az ember?

– Nem tudom, tegnap este, amikor kimentem vásárolni, láttam, hogy ott maradt és egyáltalán nem mozdult.

– Talán koldus?

– Ha koldus, akkor a metróállomásra, vagy a peronhídra, kellett volna mennie. Miért itt van?

Ahogy Bai Luo Yin elhaladt a két szomszéd mellett, azok rámosolyogtak, majd fogták a kosarukat és elsétáltak. Meng Jian Zhi még mindig ugyanazt a ruhát viselte, mint tegnap, nem törölte le a sarat és a koszt róla. Csak feküdt a földön, testét egy kopott, pamuttal bélelt kabát fedte, lábai összegömbölyödtek, megjelenése nagyon szánalmasnak tűnt.

– Miért fekszel a házunk előtt?

Meng Jian Zhi erőlködve nyitotta ki a szemét, gyengén válaszolt neki.

– Hogy megvédjem a fiamat és a feleségemet.

„Megvédeni?” Bai Luo Yin gondolatban gúnyolódott, előre lépett, és belerúgott Meng Jian Zhi-be. Határozottan azt mondta.

– Menj oda, amit meg akarsz védeni, de ne itt a házunknál legyél.

Meng Jian Zhi felállt, Bai Luo Yinre nézett.

– Azt hiszed, nem tudom, hogy elrejtetted a fiamat, és a feleségemet? Az a férfi odabent az apád? Nincs viszonya a feleségemmel? Az apád volt az, aki azt a reggeliző bódét a feleségemnek adta?

Amikor Bai Luo Yin éppen Meng Jian Zhi-t akarta volna megrúgni, az azonnal hátrálni kezdett.

– Ne üss meg. Őszintén meg akarom bánni a hibáimat, hogy rosszul bántam a feleségemmel és a fiammal. Kérlek, kérd meg őket, hogy jöjjenek ki, valamit el kell mondanom nekik. Könyörgöm.

– Hagyd abba! Tűnj el!

– Akkor nem kell őket kihívni. De kérlek, menj be, és hozz valami ennivalót nekem. Tegnap óta nem ettem, ha valami történik velem, mert túlságosan éhes vagyok, nem kell majd kórházba vinni engem? –  Meng Jian Zhi keserű arckifejezést öltött.

– Ki vinne be téged a kórházba? Mi a fenéért kellene kórházba vinnem téged?

Bai Luo Yin nagyon feldúltnak érezte magát, de látva Meng Jian Zhi szánalmas kinézetét, nem tudta elviselni. Gyorsan az ajtó felé sétált. Félt, hogy Meng Jian Zhi élni fog a lehetőséggel, hogy bemenjen a házba, azonnal bezárta az ajtót belülről. Bement a konyhába, meglátott néhány párolt zsemlét. Egy pillantással látta, hogy Zou néni készítette. Bai Luo Yin nem igazán akart ilyen finom ételt adni annak a semmirekellőnek. Meng Jian Zhi mnegette azokat a párolt zsemléket, gyenge arckifejezése fokozatosan javult. Bai Luo Yin egy darabig csak csendben figyelte őt, és nem tudta megállni, hogy ne mondja.

– Még mindig van erőd, igaz? Még a 40-et sem érted el, ha nem dolgozol, nem lesz mit enned.

– Egy olyan helyen, mint Peking, egy olyan ember, mint én, akinek nincs semmilyen iskolai végzettsége és kapcsolata, hova mehetne munkát találni? Ki akarna felvenni engem?

– Nem tudsz fizikaimunkát végezni? Az utca seprése miatt éhen halsz?

– Fizikai munka – horkant fel Meng Jian Zhi, megveregette gyenge karját. – Gondolod, hogy képes vagyok rá?

– Te csak lusta vagy!

Meng Jian Zhi lesöpörte a párolt zsemle morzsáit a testéről, kiegyenesedett, és azt mondta.

– Lusta vagyok? Nem láttál, amikor keményen dolgoztam! A testem most emiatt gyenge! De mi lett az eredmény? Nagyon nehezen tudtam pénzt megkeresni. És egy nő követett, de amikor meghallotta, hogy feleségem van, csalódott lett és elhagyott! Azt kérded, kinek a hibája volt ez? Az a kurva Zhou Xiu Yun hibája volt! Ha ő nem lett volna, akkor ilyen lennék?

Minél többet beszélt, annál izgatottabbnak érezte magát. Miután megevett néhány párolt zsemlét, az energiája felszabadult, így szándékosan kiabált az udvar felé.

– Ha ő nem lett volna, akkor is így megbetegedtem volna? Az ő élete jó, nyitott egy kis éttermet, kényelmes életet élt, engem pedig elhagyott. Amikor bementem az éttermébe, csalódott arcot vágott! Zhou Xiu Yun, te egy gonosz kurva vagy! Van férjed, és mégis elcsábítod mások férjét! Gyere ki!

Erre a kiabálásra az összes szomszéd kijött. Mindenki, aki arra járt, megállt, hogy megnézze. Amikor Meng Jian Zhi látta, hogy sok ember gyűlt köréje, leült a földre, aztán sírni kezdett, jelenetet rendezett.

– Jajj! Nem tudok tovább élni. Mindenki ítélje meg, hogy kinek van igaza, és kinek nincs. A saját feleségem minden este eljön a házukba, és ott alszik! Nem engedtek be, és meg is vertek. Sajnálom a hat éves fiamat! Még azt sem tudja, hogy ki az igazi apja! Én vagyok a férj, aki minden nap keményen dolgozott. De amikor hazajöttem, a feleségem elment egy másik férfihoz, mit tehetnék… huhuhu…

A körülötte lévők egymás után kommentálták.

– Bai Han Qi az?

– Ki más lehetne? Ki más van bent rajta kívül?

– Ó, hogy tehetett ilyet?

– Lao Bai nem az a fajta ember!

 

104 Mi az a szégyentelen?

Bai Luo Yin ingerült lett, megragadta Meng Jian Zhi nyakát, aztán a tömeg szélére húzta. Meng Jian Zhi felkiáltott a fájdalomtól, megpróbált Bai Luo Yin testébe rúgni. A szomszédok követték Bai Luo Yin-t, miközben azt kérdezték tőle, hogy valójában mi történt. Bai Luo Yin nem mondott semmit, csak tovább húzta Meng Jian Zhi-t, ki a tömegből. Néhány rúgást is adott neki. Meng Jian Zhi kihányta az összes párolt zsemlét, amit az imént evett, miközben ujjával Bai Lu Yo Yin-re mutatott.

– Nem látod? Abban a családban mindenki terrorizál….. – köhögni kezdett.

Az ajtó hirtelen kinyílt, és Bai Han Qi dühös arca jelent meg. Bai Han Qi mindenki tekintete alatt Meng Jian Zhi felé sétált, és nyugodtan megszólalt.

– Ha van valami mondanivalód, csak gyere be a házunkba és mondd el.

– Nem megyek! Meg fogsz verni, amint becsukod az ajtót. Nem megyek!

Bai Han Qi hirtelen felrántotta Meng Jian Zhi-t.

– Jönnöd kell, még ha nem is akarod!

– Másokat terrorizálsz!

Meng Jian Zhi ismét felbőgött, majd megragadta az egyik nő ruháját, aki majdnem elesett. Elbújt a nő mögé. A nő azonnal felkiáltott, de Meng Jian Zhi nem engedte el. Amikor Bai Han Qi ezt látta, megállította a kezét, félt, hogy Meng Jian Zhi bántani fogja az ártatlant. Hirtelen kinyílt az ajtó, Bai Luo Yin látta, hogy Zou néni kirohant.

– Nénikém, csak menjen be gyorsan. Ha itt vagy, még zajosabb lesz.

– Meng Jian Zhi, valójában mit akarsz? – kiabálta Zou néni. – Azt akarod, hogy én és a fiad meghaljunk?

A körülöttük lévő tömeg hirtelen felbolydult.

– Az ott nem Zhou asszony? Miért Lao Bai házából jött ki?

– Ó, te jó ég… látod. Tényleg abban a házban lakik, mit is mondhatnék?

– Lao Bai, micsoda szégyen!

Amikor Bai Luo Yin hallotta ezeket a szavakat a körülötte lévő emberektől, bele akart rúgni néhányszor Meng Jian Zhi-be. Nem érdekelte,  ha emiatt börtönbe kerül. Többé nem tudta elviselni, hogy lássa ezt a fattyút. Meng Jian Zhi kitántorgott a tömegből, Zou néni felé sétált, miközben zokogott.

– Xiu Yun ah! Hogy lehetsz ilyen kegyetlen velem? Azért jöttem ide, hogy hazavigyelek titeket! De hogy tudsz csak úgy tudomásul kívül hagyni? Még ha szegény is vagyok, akkor is a fiad apja vagyok!

Wang néni, a szomszédjuk, nem bírta tovább nézni, azt motyogta magában.

– Ez az ember tényleg szánalmas, nem tudnának egy kicsit kedvesebbek lenni vele?

Miután ezt mondta, elment, hogy segítsen Meng Jian Zhinek felállni. Amikor látta, hogy Meng Jian Zhi felállt, Zou néni ajka megremegett.

– Meng Jian Zhi, ha még mindig férfinek érzed magad, gyere be, és beszélj velünk. Ha itt maradunk, a szomszédok hallhatnak minket. Nem fogunk megütni. De ha gyáva vagy, akkor csak maradj kint, még ha sírsz is, amíg meg nem halsz, senki sem fog megsajnálni!

Meng Jian Zhi vett néhány mély lélegzetet. A háta mögötti tömeg láttán úgy érezte, hogy elég bajt okozott. Letörölte a nyálat a szája sarkából, majd bicegve sétált be a Bai család házába, követve Zou nénit. A hatalmas tömeg elsétált, miközben egymás között beszélgettek, maguk mögött hagyva Bai Luo Yint és Bai Han Qi-t.

– Apa, ne vedd a szívedre azokat a szavakat, amiket mondtak – Bai Luo Yin megsimogatta apja vállát.

Bai Han Qi egy ideig hallgatott, majd megszólalt.

– Yin zi, ne keveredj bele ebbe az ügybe, tudom, hogyan kell kezelni. Menj gyorsan a nagymamád szobájába. Hallotta a zajt kintről, így biztosan aggódik. Beszélj vele, és győzd meg, hogy ne jöjjön ki. Megértetted?

Bai Luo Yin bólintott, majd nyugodtan besétált a házba. Amikor látta, hogy Bai nagymama már kint van, gyorsan elindult felé, miközben tekintetét Meng Jianra szegezte. Sietve előrelépett, hogy megállítsa Bai nagymamát.

– Sha… Sha…

Bai nagymama Meng Jian Zhi-re mutatott, arca vörös volt, de nem tudott egy szót sem kinyögni. Bai Luo Yin átölelte Bai nagymamát, és visszavitte a szobájába, miközben halkan duruzsolt neki,

– Ez az a valaki, aki a házunk előtt tartózkodik, és ételért könyörög. Mindenki megpróbálta elüldözni, így nem volt más választásunk, minthogy behívjuk, és adjunk neki enni.

– A szánalmas embereknek kell, hogy legyen mit utálniuk másoknak.

Bai nagymama bölcs szavait hallva Bai Luo Yin zűrzavaros szíve hirtelen megkönnyebbült. Miután meggyőzte Bai nagymamát, hogy menjen vissza a szobájába, Bai Luo Yin ismét kijött. Veszekedés közepette voltak.

– Nem baj, ha most együtt vagytok, nincs ellenvetésem. De feláldoztál engem, így kártérítést kell adnod nekem.

– Feláldoztalak? – bámult Zou néni Meng Jian Zhi-re.

Meng Jian Zhi megforgatta a szemét, majd így szólt.

– Ezt kérdezed tőlem? Nem a feleségem vagy? És az a fiú, nem az én gyerekem is? Mindkettőtöket elragadott tőlem, azt várod, hogy ez az ügy csak így elintéződik? Ti ketten egy pár lettetek, magamra hagytatok. Jól eszel és iszol, és hagysz az utcán aludni? Maradt még egy kis lelkiismeret a szívedben?

– Meng Jian Zhi! – Zou néni az asztalra csapott. – Ne viselkedj ilyen szégyentelenül!

– Ki viselkedik szégyentelenül? Azt kérdezem tőled, kinek a házában laksz most? Ki az, akit apának szólít a fiunk? – Meng Jian Zhi felemelte a hangját.

Zou néni nem bírta tovább, megállás nélkül verte a mellkasát, az arca izgatottnak tűnt.

– Most jöttél rá, hogy én vagyok a feleséged, most jöttél rá, hogy ő a fiad, de amikor elfutottál egy másik nővel, miért nem gondoltál ránk? Öt évig nem jöttél vissza. Soha nem küldtél nekünk pénzt, miért nem említettél erről semmit?

– Nő? – Meng Jian Zhi gúnyolódott – Még mindig van arcod, hogy ezt megemlítsd? Ha nem lennél, még mindig együtt lennék Xiao Wu-val. Ha nem lennél, lelépett volna a pénzemmel? Én, Meng Jian Zhi, világosan megmondom. Miattad szökött el tőlem a nőm. Miattad nem ismert meg a fiam. Most már még aludni sincs hol aludnom.

Amikor Bai Han Qi ezt hallotta, azt gondolta, hogy ez az ember kezdettől fogva szemét. Nem számít, hogy beszélünk vele, nem fogja megérteni.

– Csak mondd ki világosan – szólalt meg Bai Han Qi. – Tulajdonképpen mit akarsz?

Ezt hallva Meng Jian Zhi tekintete hirtelen megváltozott.

– Nem fogom kerülgetni a forró kását, csak ennyit akarok – Meng Jian Zhi úgy beszélt, hogy közben egy V gesztust tett a kezével.

Zou néni arca egy szempillantás alatt elkomorult.

– 20 ezer jüant akarsz? (kb. 980 000 HUF)

– 20 ezer jüan? – Meng Jian Zhi gúnyolódott. – Ezen a helyen, mint Peking, még csak fogpiszkálót sem tudsz venni 20 ezer jüanból. Még a kis éttermed bérleti díjának is többnek kell lennie, igaz? Hallgass ide világosan, én 200 ezer jüanra gondoltam.

– 200 ezer jüan?! – képedt el Zou néni. – Meng Jian Zhi, csak álmodj tovább!

Meng Jian Zhi tekintete megváltozott, a szeme mélyén fenyegetés áradt.

– Zhou Xiu Yun, azzal a kis éttermeddel több ezer dolláros profitot könnyedén meg tudsz csinálni, igaz? Csak 200 ezer és nem zavarlak többé, ez nem túl sok, igaz? Ha megkapom a pénzt, nem jövök többet zaklatni téged. Ha nem adod oda a pénzt, elindítom a pletykát azoknak az embereknek az utcán. Mindenki megtudja majd, hogy milyen szemét vagy te, Zhou Xiu Yun. Nem fogom hagyni, hogy többé kinyisd a boltod. Túlságosan szégyellni fogod magad ahhoz, hogy szembenézz bárkivel is egész életedben. Ha nem hiszel nekem, akkor csak próbáld ki.

Amint befejezte, Zou néni hirtelen nekiment Meng Jian Zhi-nek.

– Meng úr, csak haljunk meg együtt!

Bai Han Qi azonnal megállította Zou nénit, aki halálsápadtnak tűnt, teste remegett.

– Apa, vidd vissza Zou nénit a szobájába.

Bai Luo Yin addig lökte Meng Jian Zhi-t, amíg az a jujube (kínai datolya) fa alá nem esett. Az arckifejezése szokatlanul nyugodtnak tűnt.

– Ez az én házam. Ha van valami mondanivalód, akkor csak mondd el nekem.

Meng Jian Zhi gyenge teste a jujube fa törzsének támaszkodott.

– Ha hajlandó vagy helyette nekem adni a pénzt, nincs ellenvetésem.

Bai Luo Yin hallgatott.

– Ha már a családodról beszélünk, nem olyan nehéz 200 ezer jüant adni, igaz? Hallottam, hogy az apád mérnök, csak néhány rajzot kell megterveznie, és máris képes lenne ennyi pénzt keresni, nem igaz? De nekem az életemet fogja megmenteni. Tudod, hogy ha ennyi pénzt akarok keresni, hány téglát kell mozgatnom? Attól tartok, hogy előbb meghalok. Ha nekem adod azt a pénzt, az azt jelentené, hogy megmentetted az életemet. Megmented az életemet. Tudtad ezt? Van annál több, mint valakinek az élete? Nincs benned semmi erkölcs?

– Mikor mész vissza? –  Gu Hai Gu Yangra nézett.

Gu Yang lazán babrált az öngyújtóval a kezében, majd könnyedén válaszolt.

– Nem vagyok benne biztos. Mielőtt idejöttem, úgy terveztem, hogy hat-hét nap alatt befejezem az egészet. De az itteni munkások lassúak. Attól tartok, hogy még egy hétig itt kell maradnom.

– Fejezd be gyorsan, és miután végeztél, menj vissza hamarabb.

– Miért kergetsz el? – Úgy tűnt, hogy Gu Yang szándékosan mondja ezt. –Emlékszem, hogy korábban te voltál az, aki mindig hívott, hogy jöjjek vissza. Ezúttal miért érzem úgy, hogy gyűlölettel vagy irántam?

„Tényleg gyűlölködő vagyok veled szemben. Ki mondta neked, hogy ilyen jóképűen viselkedj a feleségem előtt!”

– Csak azt hiszem, hogy nagyon fáradt vagy az időeltolódás miatt.

Gu Yang hidegen elmosolyodott.

– Xiao Hai, amikor ezúttal visszajöttem, rájöttem, hogy sokat változtál. Szóval most már tudod, hogyan kell törődni másokkal?

– Tudnál nem ilyen furcsa hangon beszélni?

Gu Yang halvány mosolyt eresztett meg. Rábámult GH-ra, és megkérdezte.

– Hová tűnt a kisöcsém?

Gu Hai először nem reagált. Miután tekintete találkozott Gu Yang-éval, akkor jött csak rá, hogy az Bai Luo Yinra gondolt.

– Miért kérdezel róla?

– Csak kíváncsi vagyok.

Ez a három szó visszahangzott Gu Hai fülében.

 

105 Módszer a gonosz megbüntetésére

– Csak menj el!

Meng Jian Zhi nem gondolta volna, hogy sok időt és erőfeszítést pazarolt, hogy csak ezt a három szót kapja.

– Micsoda? Arra kérsz, hogy menjek el? Megmondom nektek, ha felbosszantotok, mindannyiótokat magammal hurcolom.

Bai Luo Yin szokatlanul nyugodt volt.

– Várni fogok rád, már ha tényleg képes vagy rá.

Bai Luo Yin nyugalma felkelti Meng Jian Zhi gyanakvását és nyugtalanságát. „Mi a fenéért nem nyugtalan? Annyi bajt okoztam a háza előtt, nem izgatott? Miért tűnik úgy, mintha jól átgondolt terve lenne? Még húsz éves sincs, még csak egy kisfiú, miféle kárt tudna okozni nekem?”

– Hívd ki apádat! Nem beszélek veled tovább, nem vagy elég érett hozzá.

Bai Luo Yin megállította Meng Jian Zhi-t, a hangja hideg és merev volt.

– Még ha meg is kéred, hogy jöjjön. Ő is azt a három szót fogja mondani.

– Te… te… – Meng Jian Zhi összeszorította a fogait, arckifejezése vad volt. – Ne hidd, hogy nem merem megtenni!

– Nem gondoltam, hogy nem mered. Most bocsáss meg, megtennéd, hogy gyorsan elmész? Nem tudok mindenhova kis plakátokat ragasztani, arról, hogy rágalmazod az apámat és a nagynénémet!

– Én mondom neked, ne hidd, hogy nem merlek bántani téged a közbiztonsági hivatal emberei miatt. Nem szegem meg a törvényt!

Bai Luo Yin gúnyosan felelt.

– Nem mondtam, hogy hívni fogom a közbiztonsági hivatalt. És azt sem mondtam, hogy bármilyen törvényt megszegsz.

Meng Jian Zhi felbolydult, azonnal kiabálni kezdett, és megkérte Bai Han Qit, hogy jöjjön ki újra. Bai Luo Yin szemét jégréteg borította, csak két szót mondott Meng Jian Zhi-nek.

– Tűnj el!

Meng Jian Zhi mozdulatlan maradt, mintha nem is hallotta volna. Bai Luo Yin azonnal a kutyaketrec felé sétált, elengedte A-Langot, aki megállás nélkül ugatott, megdörzsölte a fejét, és azt mondta.

– Fiam, két napja zaklatnak. Látod azt az embert? Minden alkalommal, amikor látod, hogy az a személy megjelenik a házunknál, csak menj és harapd meg.

Meng Jian Zhi még mindig ragaszkodott ahhoz, hogy bemenjen a házba. De amikor meglátta a tibeti masztiffot, aki felé rohant, hirtelen elsápadt az ijedtségtől, és sietve kirohant. Ezután Bai Luo Yin megnyugtatta A-Langot a bejáratnál, majd becsukta az ajtót. Miután visszatért a szobájába, bekapcsolta a számítógépet, hogy keressen valami népszerű fórumoldalt, hogy posztolhasson. A következő címmel kezdte: “Hátrahagyva a feleségét, magára hagyva a fiát, a felelősséget. Nézd meg ezt a felsőbbrendű embert, aki szégyentelen színjátékot űz”. De úgy gondolta, hogy ez nem

elég provokatív. Ilyen családi veszekedés, ilyen társadalmi szemét túl sok van, nem lesz egyszerű bevonzani a többi embert. Ezért megváltoztatta a címet: “A türelmedet a végsőkig próbára téve, ha valaki, egy teljes percig képes ezt nézni, én levágom a saját farkamat.”

Hogy alaposan megbüntesse ezt a söpredéket, Bai Luo Yin feláldozhatja a kicsi Yin Zi-t. Elolvasott néhány vezető történetet az újságok címlapjáról, hogy tanulmányozza az írói készséget, azt, hogy hogyan kell elmesélni egy történetet. Mindezt már magától megtanulta. Még ha csak úgy lazán, írna is egy esszét, akkor is képes lenne bekerülni az újságba könnyedén.

Hamarosan a poszt sok ember reakcióját vonzotta, a kattintási arány meghaladta az ezret, a válaszok száma meghaladta a százat. Voltak, akik a dühüket fejezték ki, de voltak, akik nem voltak teljesen meggyőzve. Néhányan úgy gondolták, hogy Meng Jian Zhi egy szemétláda. Néhányan úgy gondolták, hogy egy olyan szemétláda, mint Meng Jian Zhi a társadalom abnormális fejlődésének megtestesítője. De voltak olyanok is, akik szerint az író csak fel akarta dobni a híreket. Bai Luo Yin felhívta Yang Menget.

 – Kommentelj a posztom alá.

Yang Meng zavarba jött.

– Nem egy fórum honlapjának a meglátogatását utálod a legjobban?

– Nem számít, csak segíts nekem.

Yang Meng nagyon kíváncsi volt Bai Luo Yin írására. Amint meglátta, a mellkasa megtelt dühvel. Egyedül nem bírta nézni, ezért odarángatta az apját, hogy jöjjön el és nézze meg vele. Az apja fiatal korában híres író volt, nem bírta elviselni az ilyen provokatív nyelvet, mint ez. Apró teste remegett a számítógép előtt, ujjai remegtek.

– Fiam, állj félre. Apa segít neked hozzászólni!

Yang Mengnek hirtelen eszébe jutott egy ember, You Qi.

– Miért hívsz hirtelen magadtól? – Úgy tűnt, hogy You Qi jó hangulatban van.

Yang Meng önbizalommal telve nevetett.

– Azért, mert tudom, hogy te vagy a legjobb más átkozásában.

– Huh?

– Végre eljött a pillanat, hogy megmutasd a tehetségedet! Bátyám, tedd be az irodalmi tehetségedet és a lehetőségeidet!

You Qi amikor meghallotta, hogy Bai Luo Yin írt egy posztot, azonnal vetett rá egy pillantást. Amint meglátta nagyon izgatott lett. A mocskos szája tényleg ilyen embernek készült! Regisztrált több hamis fiókot, és minden fiók néhány oldalnyi átkozódást írt, anélkül, hogy ugyanazokat a szavakat ismételgette volna.  You Qi blogja már akkor is népszerű volt, mint egy hírességé, a befolyását nem lehetett alábecsülni. Hamarosan You Qi rajongói felháborodást okoztak. Folyamatosan újraposztolták, és kommentelték. Minél többet káromkodott, annál izgatottabb lett. You Qi nagyon gyorsan gépelt a billentyűzetén. A mellette lévő mobiltelefonja megcsörrent, You Qi egyik kezével felvette, míg a másik keze még mindig a billentyűzeten gépelt.

– You Qi, emlékszel még rám? Dong Na vagyok.

– Hm…

– Annak idején 12 tekercs vécépapírt küldtem neked.

– Nincs időm csevegni veled.

You Qi épp le akarta tenni a telefont, amikor hirtelen egy kiáltás hallatszott a másik oldalról.

– Még ne tedd le! Mondom neked, én vagyok a XX fórum moderátora.

You Qi végül a füléhez tette a telefont.

– Nem akarod, hogy ez a szál megjelenjen a címlapon?

You Qi gépelő keze hirtelen megállt, lazán válaszolt egy “ng”-gel.

– Te jó ég! Azonnal felrakom neked ezt a szálat a fórum címlapjára!

Közel három órával később a kattintási arány meghaladta az egymilliót, a válaszok száma több mint kétezernél tartott. Bai Luo Yin megdöbbent, nem számított arra, hogy a reakció ilyen hatalmas lesz. Ez volt az első alkalom, hogy izgatottnak érezte magát, mert az emberek nagy figyelmet fordítottak a témájára. Amikor látta, hogy a kattintás, a nézettségi arány, és a válaszok száma teljes sebességgel nőtt, Bai Luo Yin felbuzdult, olyan volt, mintha látta volna, hogy Meng Jian Zhi-t, ahogy mindenki elítélte, és az a földre nem zuhant és meg nem halt.

Gu Hai épp Gu Yanggal és néhány bácsival együtt evett. Folyamatosan küldözgette az sms-t Bai Luo Yinnek, de nem kapott választ. Nagyon aggódott, ezért elnézést kért, és kiment, hogy felhívja.

– Yin zi.

Vidám válasz érkezett a másik oldalról.

– Hé!

Gu Hai megdöbbent.

– Te… te vagy Yin zi?

– Ha nem az lennék, ki más lehetnék? – mondta nevetve.

Ez a hang valóban Bai Luo Yin hangja, de valami baj lehet a hangulatával! „Lehet, hogy miután egy egész nap nem látott, nyugtalannak érezte magát, ezért csak ettől az egy telefonhívástól olyan boldog lett, hogy elvesztette önmagát?”

– Mit csinálsz? Küldtem neked sms-t, de miért nem válaszoltál rá?

– Huh?… Oh…  – még mindig nevetett.

Gu Hai gonosz mosolyt eresztett meg.

–  Egyszer felhívtalak, és te ennyire örülsz?”

– Igen, tényleg boldog vagyok! Ma este ne gyere vissza ide! – várta Gu Hai válaszát, de az hallgatott. – Ha nincs más mondanivalód, akkor rendben. Most leteszem.

Gu Hai sokáig zavarban érezte magát, miután kiderült, hogy nem a hívása miatt volt boldog, inkább azért, mert nem volt ott vele. Este Gu Yang elment Gu Hai lakására. Unatkozott, ezért bekapcsolta Gu Hai számítógépét, és az interneten böngészett. Hosszú ideje külföldön él, ezért nem igazán látogatott kínai weboldalakat, ezért lazán megnyitott néhányat közülük. Gu Hai a másik oldalon ült, tétovázott, hogy hívja-e újra Bai Luo Yint, vagy sem. Újra átgondolta, és úgy érezte, hogy Bai Luo Yin hangulata nem normális.

– Tsk, tsk… Még mindig annyi konfliktus van ebben a társadalomban. Ez a Meng Jian Zhi nevű személy… nincs hozzáfűznivalóm!

Minél többet hallgatta Gu Hai ezt a nevet, annál ismerősebbnek érezte. Gu Yang felé sétált, és azt mondta.

– Mutasd meg nekem.

Amikor Gu Hai ezt látta, hirtelen megváltozott az arckifejezése. Valami történhetett. Máskülönben Bai Luo Yin temperamentumával, ha nem kényszerítették volna, nem írna olyan dolgokat, amik így felkeltik a közvélemény haragját.

“Már korábban tudnom kellett volna, hogy valami történhetett, mivel nem válaszolt az üzeneteimre. Sőt, még úgy is tett, mintha boldog lenne, és nem is tudatta velem a szándékát….” – motyogta magában Gu Hai, miközben cipőt váltott. Gu Yang értetlenül bámult rá.

– Hová mész?

– Dolgom van, kimegyek egy kicsit.

Gu Yang könnyedén válaszolt.

– Siess vissza, és légy óvatos az utcán.

Az ajtó csapódásának hangja hallatszott. Gu Yang összeráncolta a szemöldökét, és felsóhajtott: “Ez a gyerek….”.

Yang Meng és az apja harcoltak a számítógépért, két kis test lökdösődött egymásnak.

– Apa, hadd káromkodjak egy-két mondatot.

– Még nem fejeztem be az enyémet, várj még egy kicsit, jó fiam.

Hirtelen kiabálás hallatszik.

– Mit csináltok ti ketten? Nem kell holnap iskolába, és dolgozni menni? Elvárjátok,  hogy én takarítsak. Gyorsan lefeküdni!

Yang papa lazán válaszolt.

– Alszunk, megyünk lefeküdni.

Yang Meng is szelíd pillantást vetett Yang mama felé. Yang mama hirtelen berúgta az ajtót, és kiment. A két gyáva közelebb ment, majd egymásnak suttogva mondták.

– Apa, izgatott vagyok, nem tudok aludni. Elmegyek Yin Zi-hez.

Yang úr izgatottan meglengette Yang Meng kezét, majd azt mondta.

– Apa támogatni fog téged. Egy férfinak hűségesnek kell lennie a barátaihoz. Csak menj. Nem kell ma este hazajönnöd.

– Félek, hogy anya nem enged el.

Yang papa megpaskolta néhányszor Yang Meng mellkasát.

– Nem vagy te férfi? Mit tanítottam neked, amikor kicsi voltál? A legfontosabb, hogy bátornak kell lenned. Ha nem használod ki a fiatalságodat arra, hogy vakmerő dolgokat csinálj, hogyan fogod később kivívni a helyedet a társadalomban?

Yang Meng egy másik kérdéssel válaszolt neki.

– Akkor tudsz mester lenni a saját házadban, hogy menjek ki anyu előtt?

– Az…. Nem tudnál csak úgy átugrani a falon?

Yang Meng aggódó arckifejezést mutatott.

– A fal túl magas, nem tudok átmászni rajta. Ha fognék egy zsámolyt és használnám, anya biztosan rájönne.

– Semmi baj. Vállamra emellek.

Késő este ez az apa és fia alattomosan kimentek.

– Hová igyekeztek? – Yang mama keresztbe tette a karját és megállt az ajtóban.

Yang papa és Yang Meng egybehangzóan válaszoltak.

– Vécére.

– Muszáj együtt menni? – nézett rájuk hevesen Yang mama.

Yang Meng megragadta apja karját, és mosolyogva próbálta meggyőzni az anyját.

– Nem spórolnánk ezzel időt?

Mama Yang megforgatta a szemét, majd visszasétált a házba.

– Menjetek, igyekezzek.

Yang papa meglökte Yang Menget, majd mindketten sunyin bementek a mosdóba.

A 1,7 méteres fal alatt az apa, és fia kitartóan küzdött.

– Apa, emelj magasabbra, még mindig nem tudok átugrani a falon!

Yang úr nehezen lélegzett Yang Meng alatt.

– Nem megy. Apa már nem tud magasabbra emelni. Használd a saját erődet – fújtatott. – Egy-kettő-három, egy-kettő-három, egy-kettő-három…

Apa és fia egyhangúan kiabálták a számokat, de minél többet kiabáltak, annál lejjebb kerültek. Míg végül Yang papa arca megérintette a földet. Yang Meng mindkét lába még mindig a vállán volt.

– Apa, nem kellene abbahagynunk a kiabálást? Minél többet kiabálunk, annál több erőt pazarolunk.

Yang papa pihent egy darabig, aztán ismét leguggolt, és megigazította a helyzetét.

– Fiam, csináljuk újra!

Mivel nem volt más lehetőség, Yang Meng ismét rálépett az apjára.

– Mit csináltok ti ketten a vécében?

Yang mama léptei egyre közelebbről és közelebbről hangzottak. Amint Yang papa meghallotta Yang mama hangját, nem tudta, honnan lett ereje, de hirtelen felállt, amitől Yang Meng elbizonytalanodott, és átesett a falon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

The maximum upload file size: 1 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop files here

Ennek az oldalnak a tartalma nem másolható