The Jungle (2023)

The Jungle (14 részes thai sorozat)
 
Hűhahűhahűha – csak kapkodtam a fejem, ehhez hasonló thai alkotással még nem találkoztam. ❤
Aki bevonzott: Luke Ishikawa Plowden, aki az előző ajánlóm (Facelles Love) egyik főszereplője volt. Ám, mikor rákerestem a sorozatra, eltátottam a számat a parádés szereposztáson.
 
A történet egy titkos bárban, a Rendezvous-ban játszódik, ami tulajdonosa Hunter. A bár nem látogatható akárkinek, csak, aki birtokába jut az aznapi kódnak, az mehet be, és találkozhat a hírhedt Gzsungellel. Ez nem más, mint egy csapat nagyon menő srác, akik gyakran vadásznak, de nem szeretnek, nem kötődnek… – így kezdődik a felvezetés. A Dzsungel tagjait mind egytől egyig már jól ismerjük, bár a legtöbbjüket bl sorozatokból:
 
– a vezér Oroszlán: Pine – akit Off
– Jaguár – Phetai – akit Lee Thanat Lowkhunsombat
– Vipera – Nannam – akit Nanon
– Tigris – Nanfah, – szintén Nanon
– Wolf – Nathee, – akti Luke Ishikawa P.
– Tarantula – Hack – akit Krist Perawat alakít.
– Hunter – Mix
 
Bár a srácok csábítóak és veszélyesek, lassan megismerjük mindenki hátterét, és megismerjük az igazi arcukat. Komolyan mondom, kevés ennél különösebb romantikus filmet láttam még, pedig az elmúlt 10-12 évben volt sokhoz szerencsém.
 
Elég széles palettát nyújt a film a thai társadalomról, és a kapcsolatokról. Láthatjuk, hogy a thai fiatalok életébe is erősen beleszólnak a szülők, ki becsvágyból, ki pénzért, ki kapcsolatokért. Tanúi lehetünk, hogy sokszor pont az csap be bennünket legjobban, aki látszólag végig mellettünk áll. Példát látunk arra is, hogy az előítéletek, és az igazság egyik oldalának ismerete mennyire félre tud bennünket vezetni. És látunk példát arra is, amikor a tiszta szeretet önmagában is csodákra képes. Annak is tanúi lehetünk, hogy a thai modellek élete sem fenékig tejfel, és a nők mennyire kiszolgáltatottak ott is. És sok-sok dologról szól még ez a sorozat, de nagyobb spoiler nélkül már nehéz lenne róla írni.
 
Nagyon tetszett, hogy egy narrátor vezet bennünket, aki hidegen és tárgyilagosan írja le a cselekmény közben a ragadozókat, néha magyarázatot adva, máskor érdeklődésünket felcsigázva, megint máskor csak a következő képsorokat látva értelmet kapó mondataival. Hunter szerepe is nagyon különös: mint egy jó pszichológus, olyan talányos mondatokat mond, amiken muszáj elgondolkodni.
 
Itt is rövidek a részek (45 perc), üresjárat egy pillanat sem, minden részlet fontos, mindenre figyelni kell, mert bár azt írtam fentebb, hogy romantikus a történet, de ezt a romantikát nagyon jól ötvözték az alkotók krimikbe illő feszültséggel, eseményekkel.
Romantikát és izgalmakat kedvelőknek is szeretettel ajánlom. ❤
A fordításért köszönet az Asian Bl and Movie csapatának! ❤ Náluk találjátok meg a sorit.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

The maximum upload file size: 1 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop files here

Ennek az oldalnak a tartalma nem másolható